Plimbările pe plajă și ascultarea mării – Specialiștii spun că produc schimbări în creier care ne fac mai fericiți

Marea a fost un remediu pentru zeci de generații iar studiile au descoperit că mersul la mare nu doar ne face să ne simțim relaxați ci ne schimbă și chimia corpului. În secolul al XVIII-lea, medicii au încurajat scăldatul în mare deoarece considerau că are beneficii medicale. Spitalele marine speciale au fost înființate complet pentru realizarea acestor practici și astăzi putem spune că au fost pe drumul cel bun întrucât s-a descoperit că efectul pe care marele îl are asupra noastră este unul imens.

a

Marea ne ajută să oxigenăm creierul și să ne relaxăm mintea

Oamenii de știință au descoperit că sunetele mării stimulează o zonă a creierului numită cortexul prefrontal care este responsabilă de emoțiile noastre și de reflecția personală. Sunetele mării se extind și îmbunătățesc conștientizarea și bunăstarea emoțională.

De asemenea, și undele influențează bunăstarea noastră. Potrivit cercetărilor, atunci când suntem pe plajă corpul nostru absoarbe ionii negativi care sunt eliberați de undele mării și acest lucru încurajează organismul nostru să absoarbă mai mult oxigen și să reglementeze nivelurile serotoninei, substanța care controlează anxietatea. Rezultatul este un sentiment de pace.

Sunetele mării contribuie la reducerea stresului

Potrivit specialiștilor, zgomotul mării reduce nivel de cortizol, hormonul de stres și transmite calm. Mai mult, oamenii de știință sugerează că aceste sunete ne amintesc de sunetul bătăilor inimii mamei când eram în uter, ceea ce are un impact emoțional legat de sentimentele de securitate și protecție.

Marea ne face să ne simțim în siguranță

Potrivit neurologului Michael Merzenich, când ne uităm la mare sau când suntem pe țărm, suntem într-un mediu stabil și previzibil. Atunci când suntem în locuri libere de amenințări precum animale sălbatice sau criminali, ne simțim în siguranță iar suprafața mării care se pierde la orizont transmite constant creierului nostru un sentiment de stabilitate și siguranță.

Mersul la mare într-o zi însorită oferă o creștere chimică a fericirii

Potrivit unui alt studiu, atunci când suntem pe plajă căldura influențează sistemul endocrin care este responsabil pentru eliberarea endorfinelor, substanțe chimice care ne fac să ne simțim fericiți.

Sursa: wawlist.com

Sursa: https://tonypoptamas.eu/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com