PNL, două propuneri pentru funcția de premier. Ludovic Orban este una dintre variante

Partidul Național Liberal, prin vocea președintelui său, Ludovic Orban, vine cu două propuneri pentru funcția de premier. Ludovic Orban este dispus să revină în fruntea Guvernului, după ce a demisionat recent.

Ludovic Orban, prezintă două propuneri ale PNL

UPDATE, ora 19:40: 

Ludovic Orban a prezentat deciziile luate de PNL și a explicat că propunerea inițială a generat discuții. Totuși, liderul liberal a spus că această variantă rămâne în picioare, lăsând partenerii să ia o decizie cu privire la varianta ca el să fie desemnat premier, deși aceștia au anunțat că nu ar fi de acord cu o asemenea propunere.

„Constatând că mandatul inițial prin care PNL a decis să desemneze ca și candidat la funcția de prim-ministru pe Florin Cîțu și drept candidat la Camera Deputaților pe subsemnatul, Ludovic Orban, a generat probleme în discuții, am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ținând cont de solicitările partenerilor noștri”, spune președintele liberal, adăugând că USR – PLUS au cerut în mod expres, indiferent de formula pe care au propus-o, șefia Camerei Deputaților.

„Ca atare, Partidul Național Liberal, în urma dezbaterii si analizei, a decis următorul mandat: în primul rând, mandatul de a continua negocierile cu URS – PLUD, cu UDMR și, de asemenea, cu grupul minorităților. Obiectivul nostru este acela de a transpune într-o guvernare eficientă toate obiective din planul de dezvoltare cu care PNL s-a prezentat în fața românilor”, a continuat acesta.

„Constatând că într-o democrație votul cetățenilor este baza pentru orice negociere, PNL, având o pondere de aproximativ 55% în cadrul acestei majorități parlamentare, consider legitim să desemneze candidat la funcția de prim-ministru și candidat la funcția de președinte al uneia dintre Camere.

.

Mandatul nostru presupune două posibile variante: rămâne în picioare prima variantă cu Florin Cîțu, candidat la funcția de premier și cu subsemnatul la șefia Camerei Deputaților. În cazul în care nu se acceptă această variantă, ținând cont de punctele de vedere exprimate de partenerii noștri de negocieri, acceptăm și varianta în care PNL să desemneze premier și, de asemenea, să nominalizeze un candidat pentru funcția de președinte al Senatului. În această situație, candidatul la funcția de prim-ministru este desemnat președintele PNL, adică subsemnatul, Ludovic Orban, și candidat la funcția de președinte al Senatului – domnul senator Florin Cîțu.  

Tot în cadrul acestui mandat am stabilit că trebuie să respectăm principiile democratice și trebuie să existe o pondere care să fie proporțională cu voturile primite de formațiunile politice care participă la formarea acestei coaliții. (…)

Vreau să reiterez un principiu fundamental. Fiecare partid are dreptul deplin de a-și desemna candidații pentru pozițiile pe care urmează să le ocupe. Nicio formațiune politică nu poate să desemneze un candidat al altui partid pentru o poziție care aparține partidului respectiv. Ca atare, PNL a demonstrat capacitatea de a guverna România, PNL are deplină legitimitate de a-și desemna proprii reprezentanți pentru funcțiile de demnitate publică pe care urmează să le ocupe în cadrul coaliției de guvernare”,  a declarat Ludovic Orban.

El a menționat că este nevoit să comunice public aceste decizii, în condițiile în care întelegerea avută de a comunica în comun și pe baza unor înțelegeri prestabilite nu a fost respectată, adăugând că dorește să existe un respect reciproc între formațiunile politice care vor forma coaliția de guvernare.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Informația vine dinspre surse apropiate organismului de conducere al liberalilor, citate de stirileprotv.ro.

Potrivit acestora, Ludovic Orban Liderul PNL le-a propus colegilor din coaliție să preia el această funcție, în vederea deblocării negocierilor.

USR PLUS respinge această variantă

Potrivit surselor citate, în cadrul întâlnirii PNL dinaceastă seară, biroul politic urmează să-i retragă mandatul lui Florin Cîțu și să-l desemneze pe Orban pentru a conduce negocierile pentru a forma Guvernul.

Liderii USR-PLUS au declarat oficial că resping această variantă, însă președintele Klaus Iohannis r fi dispus să-l numească pe Ludovic Orban din nou premier, cu condiția să fie propus de o majoritate.

Negocierile au intrat într-o nouă etapă când Ludovic Orban le-a propus lui Dan Barna și lui Kelemen Hunor să fie tot el premier, motivând că aceasta este soluția pentru deblocarea situației. Dan Barna ar primi postul pe care și-l dorește de șef al Camerei Deputaților, iar UDMR șefia Senatului.

PNL, USR PLUS și UDMR negociază pentru formarea unui guvern de coaliție, după ce în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie niciunul dintre partide nu a întrunit o majoritate clară.

Sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com