Polițiștii care nu dau amendă pentru nepurtarea măștii de protecție. Ce soluție au pentru a-i determina pe oameni să se protejeze

Pandemia a provocat numeroase schimbări de la începutul acestei crize. Situația este una dificilă și românii trebuie să respecte mai multe reguli pentru prevenirea răspândirii virusului. În caz contrar, poliția acționează și aplică sancțiunile corespunzătoare.

În județul Bacău, polițiștii au decis că prima dată ar trebui să-i ajute pe oameni să înțeleagă pericolul, nu să-i amendeze. Vezi la ce alternativă au apelat oamenii legii.

Polițiștii din Bacău oferă măști în loc de amendă

Polițiștii locali din Bacău au decis să le dea o lecție oamenilor, în loc să-i amendeze încă de la prima abatare. Atunci când vor găsi pe cineva care nu are nasul și gura acoperite cu masca de protecție, aceștia nu îi vor amenda, ci le vor oferi o mască.

Primarul municipiului a explicat că polițiștii vor purta discuții de informare cu oamenii, pentru a-i determina să conștientizeze pericolul pe care îl prezintă acest virus cu care ne confruntăm.

“Măşti în loc de amenzi! Începând de astăzi, poliţiştii locali din municipiul Bacău vor purta discuţii de informare şi conştientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceştia vor oferi măşti celor care accidental nu au mască, bineînţeles purtarea ei fiind obligatorie”, a scris primarul Dan Viziteu pe Facebook.

Inițiativa, primită bine de oameni

Primarul a explicat că a discutat acest aspect, vineri, la o întâlnire cu efectivul Poliţiei Locale care se ocupă de ordinea publică în oraş. După ședință, au decis să aplice această modalitate prin care să-i determine pe oameni să înțeleagă la ce riscuri se expun când nu poartă mască.

Totodată, edilul arată că rata de infectare este scăzută în municipiul Bacău şi că este mai importantă prevenţia, în loc de aplicarea de sancţiuni. Oamenii vor înțelege așa că scopul polițiștilor este de a-i proteja, nu de a le face rău.

După ce polițiștii oferă masca de protecție, trecătorii sunt obligați să o poarte.  Forțele de ordine îi vor amenda pe cei care refuză să le folosească.

Cei care nu poartă masca de protecție sau o poartă neregulamentar pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 de lei și 2.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, inclusiv instituirea carantinei sau a izolării la domiciliu.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com