AD

CREDINTA

Postul Paștelui 2023. Cea mai cunoscută rugăciune care trebuie spusă în Postul Paștelui. Aduce liniște sufletească și armonie în casă

todaymartie 18, 2023 2

Background
share close
AD
AD

Luni, 27 februarie, a început Postul Mare. Acesta durează 7 săptămâni, până pe 16 aprilie, o perioadă de 40 de zile în care nu se mănâncă de dulce, iar trupul se purifică odată cu sufletul, cel dintâi prin regim, cel de-al doilea prin rugăciune şi gânduri bune.

Aşadar, în aceste săptămâni, nu se consumă carne, ouă, lapte sau brânzeturi. De asemenea, nu se mănâncă nici peşte sau untdelemn, cu excepția unor date. Nu este indicat nici fumatul şi alcoolul.

Cel mai aspru post din an

Dezlegare la pește va fi în 25 martie, de Buna Vestire, și în 9 aprilie, de Florii.

Se spune că este bine să se facă și o slujbă de sfințire a casei. Preotul este chemat la casa enoriașilor, unde are loc stropirea cu apă sfinţită a celor prezenţi şi a tuturor camerelor.

De asemenea, se fac şi rugăciuni pentru ocrotirea şi binele casei şi pentru sănătatea trupească şi sufletească a celor care locuiesc în ea.

În Postul Paștelui sau Postul Mare, considerat cel mai aspru, credincioșii merg la preotul lor duhovnic și-i mărturisesc păcatele.

Rugăciunea pe care e bine să o spui în Postul Paștelui

În cele 40 de zile din Postul Paștelui, credincioșii se roagă pentru iertarea păcatelor și pentru liniște sufletească. Este bine ca în această perioadă să spui o rugăciune, considerata una dintre cele mai puternice și care face minuni.

„O, Dumnezeule Mare, mântuiește-mă de toate relele. O, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinților, hărăzește-mi-o și mie, care ajuți și sprijini toate lucrările. Ajută-mă și sprijină-mă în toate nevoile. Scapă-mă de toate primejdiile, de toți duşmanii văzuți și nevăzuți.

În numele Tatălui care a creat lumea! În numele Fiului care a răscumpărat-o! În numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârșire.

Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine! Binecuvântarea Domnului Iisus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine! Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine!

Doamne, norii grei ai nenorocirilor și ai supărărilor se abat asupra capului meu. Întristările sfâșietoare mă copleşesc, dar mă mângăi că Tu mă iubești și această încredințare mă încurajează. Plin(ă) de nădejde în dragostea și bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuși. Trimite Doamne binecuvântarea Ta peste duşmanii mei cunoscuți (se spune numele) și necunoscuți și îndreaptă-i cu gânduri bune spre mine și spre toți ai casei mele.

Tu Doamne, dorești ca omul să trăiască în unire și dragoste pe pământ. Fă-i și pe cei ce mă asupresc, mă urăsc, mă chinuiesc, ma năpăstuiesc, mă descurajează, mă desconsideră, să cunoască milostivirea Ta și luminează-le Tu, Doamne, inima lor și fă-o primitoare de dragoste, ca să trăim în deplină unire, cu inima curată și ne iartă nouă greşelile, precum iertăm celor ce ne greșesc noua.

sursa: https://redactia.ro/postul-pastelui-2023-cea-mai-cunoscuta-rugaciune-care-trebuie-spusa-in-postul-pastelui-aduce-liniste-sufleteasca-si-armonie-in-casa-259081?fbclid=IwAR3EABuxCKVBOmZveBjDQdkCIDENJRPD9_4IdV3a1xT3aNvtNcokAiEmBIU

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com