AD
Ingrediente
400 g făină
200 g zahăr
1 praf de copt
2 linguri de cacao
250 g unt
2 ouă
300 ml de lapte
o cană de nuci
2 mere
Cum se prepară
Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia
nucilor şi a merelor, într-un castron, potrivit bucatarianoastra.online.
Punem în tavă hârtie de copt sau ungem cu unt şi presărăm făină.
Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi mici.
Transferaţi aluatul în tavă.
Se presară cu nuci şi mere. Se coace la 180 de grade,
aproximativ 30 de minute.
BONUS: Prăjitura “5 minute”
Ingrediente
200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune
Cum se prepară
Începem prin a pune ciocolata într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişca lichidă. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde
pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm
pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.
După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%.
Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare.
Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini.
Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate
din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim
cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou
căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura.
Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava
la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.
AD