Prefectul Capitalei, anunț important. Ce se întâmplă de Florii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a avut loc sâmbătă şi au fost puse în aplicare măsurile luate de către Guvern, prin hotărârea care a prelungit starea de alertă pe teritoriul României.

Programul magazinelor de Florii

Prefectul Capitalei a anunțat care va fi programul magazinelor de Florii și cât va fi prelungită posibilitatea ca românii să circule cu ocazia acestei sărbători. Astfel, în zonele în care rata de incidență este ridicată și magazinele se închid la ora 18.00, acestea vor rămâne dechise până la ora 20.00 încă din Vinerea de dinainte de Florii, inclusiv până duminică.

„Da, avem CMBSU prin care prelungim măsurile pe care le ştiti deja pentru că expiră la 12.00 noapte şi le mai prelungim. Vine în contextul în care Guvernul a prelungit starea de alertă. O să includ vinerea, pentru că se prinde şi vinerea de Florii, iar vinerea de Florii va fi programul la magazine până la ora 20.00, nu până la ora 18.00. Lucru care e deja în hotărârea de Guvern. Nu este nimic nou”, a afirmat Alin Stoica, sâmbătă.

De asemenea, amintim că restricțiile vor fi ridicate în noaptea de Paște, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere. Oamenii vor putea merge în vacanță pe litoral cu ocazia zilei de 1 mai și 2 mai, însă vor fi respectate mai multe măsuri de prevenire a răspândirii virusului.

Şi în perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Când apar rezultatele noilor măsuri impuse

Prefectul Alin Stoica a vorbit despre măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 la nivelul Bucureștiului. Prefectul a explicat că măsurile au fost impuse de specialiști care au analizat atent situația și au considerat că este normal să se recurgă la astfel de fapte. Începând de săptămâna viitoare, numărul de cazuri ar trebui să scadă, pentru că oamenii au avut mai puține interacțiuni din cauza daptului că circulația a fost restricționată.

„Cu cât contactele sunt mai dese și mai prelungite, cu atât riscul de a transmite virusul este mai mare. Aceste două tipuri de limitări sunt legate de libertatea noastră de mișcare, adică să stăm în casă mai devreme, cum este în weekend, dar și un alt tip de măsuri care limitează același lucru: închiderea de activități economice. De ce? Pentru că tot noi mergem în diverse locuri pentru a beneficia de servicii și așa mai departe. În momentul în care reduci genul acesta de interacțiuni și ca durată și ca frecvență, logic, se reduce și răspândirea virusului”, a spus Alin Stoica.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com