Premierul Florin Cîțu: ”De la 1 iunie, primul pas, revenirea la normalitate a României”

De la 1 iunie am putea să ne întoarcem la o viață normală! Acesta este anunutul făcut de premierul României, Florin Cîțu. Prim-ministrul a declarat că, de la această dată, s-ar putea relaxa multe dintre restricții.

a

Pentru pregătirea acestui moment, la nivelul Guvernului s-a creat un grup de specialiști.

Astfel, Cîţu a anunţat înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care să pregătescă, de la 1 iunie, ”revenirea la normalitate” a României.

El a explicat că acesta este ”primul pas” și că acest comitet interministerial va include toate ministerele. De asemenea, în acest comitet ar putea fi invitate sindicatele şi patronatele, pentru a discuta mpsurilemlegate de ”deschiderea economiei”.

”Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Am întâlnire mâine cu HORA să vedem ce soluţii găsim. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a subliniat Florin Cîţu. 

Șeful guvernului a declarat că măsurile luate în urmă cu o săptămână pentru combaterea pandemiei de COVID-19 funcţionează şi dau rezultate.

″În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână (…) şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă. (…) Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate. Mă uit la evoluţia zilnică a cazurilor, avem un platou care se menţine de aproape o săptămână. (…) Măsurile pe care le-am luat dau rezultate, funcţionează”, a afirmat prim-ministrul.

De asemenea, Cîţu a subliniat că nu se va schimba ora de închidere a magazinelor în weekend în localităţile cu rată mai mare de infectare.

“Am discuţii permanente cu reţelele de magazine, am discutat şi înainte de a lua această decizie, nu a fost discutată ora, mi s-a cerut doar puţin timp pentru a pregăti. Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior. Am avut o discuţie permanentă cu retailerii, ei înţeleg foarte bine situaţia prin care trece România şi au fost alături de noi şi anul trecut, când am trecut prin starea de urgenţă. În acest moment, lucrurile rămân aşa cum sunt, pentru că dau rezultate”, a spus premierul.

Premierul Florin Cîţu a făcut aceste declarații de presă într-o conferință de presă la Palatul Victoria

https://www.facebook.com/watch/live/?v=480752596285787&ref=external

 O să explic câteva dintre măsurile pentru perioada următoare.

– Voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României.

– Este foarte important cu toți, fac un apel la toți politicienii, la primarii aleși, la consilierii locali, toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare în special în mediul rural.

– Așa cum arată lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Întâi să ne programăm și vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinare la sfârșitul lunii iulie.

– Așa cum merg lucrurile acum, ele merg în direcția corectă. Din păcate, numărul persoanelor înregistrate este de doar 667.000 pe plaforma de înregistrare.

 Ca să revenim la normalitate, este singura soluție, vaccinarea.

– Al 2-lea lucru, situația epidemiologică. Ați văzut că se poate să sărbătorești Paștele și în această perioadă. Mă uit la evoluția zilnică a cazurilor, avem un platou care se menține de aproape o săptămână.

– Măsurile pe care le-am luat funcționează, așteptăm o îmbunătățire dar nu se poate fără să nu păstrăm ce avem acum.

 Avem 8 milioane de doze de vaccin și trebuie să beneficiem de acest lucru.

– Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem ca invitați și patronatele.

 Ați văzut că și în weekend nu mai avem aglomerări. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă, este același mesaj pe care l-a transmis și președintele Klaus Iohannis.

– Mai exact, vom vedea după ce se va întruni comitetul. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Depinde foarte mult de discuția cu industria respectivă. Aș vrea să avem o vacanță mai bună ca anul trecut și mai sigură.

– În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge fără.

– Eu sunt cel care a propus revenirea la școală după ce se face acest test. Am consultat specialiști care mi-au spus că nu e o diferență.

– Am spus pentru 1 iunie pregătim revenirea la normalitate. Dar vreau să luăm această decizie și pentru restul economiei.

– Suntem încă într-o perioadă dificilă. 1 iunie este data eșalon în care ne gândim să venim cu anumite măsuri.

– Vedem cum revenim la normalitate după această perioadă de vaccinare. Fiecare țară își va alege propriile metode de a redeschide economia.

– Am discuție permanentă cu rețelele de magazine, nu a fost discutată ora. Noi am cerut de la magazine respectarea unor anumite norme în interior.

Situația în România, îngrijorătoare

Finalul de săptămână a adus vești îngrijorătoare legate de pandemie, dar și recorduri periculoase: 1.456 de români sunt la terapie intensivă, iar o treime sunt intubați, inclusiv copii.

Spitalele sunt tot mai aproape de limită, avertizează medicii, care se tem că, în curând, nu vor mai putea îngriji toți pacienții. În paralel, unii continuă să sfideze regulile și organizează petreceri.

Disperați și epuizați, medicii spun că se tem inclusiv că nu vor mai putea avea grijă de toți suferinzii

În ultimele 24 de ore, 4.151 de români s-au îmbolnăvit de Covid, iar 1456 se zbat acum între viață și moarte, la terapie intensivă. Din păcate, alți 97 și-au pierdut viața.

Bucureștiul a ajuns la o rată de infectare de 6,85 la mia de locuitori după ce, vreme de o săptămâna, numărului infectarilor a fost de peste 7 la mie. Județul Ilfov înregistrează peste 9 infectari, iar alte 12 județe sunt în scenariul roșu.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com