Premierul Florin Cîțu, despre PNRR: ”Ne asigurăm că banii vor ajunge în toate colțurile României”. Guvernul a publicat documentul

DOCUMENT. Guvernul a făcut public PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență

Guvernul a publicat, miercuri, pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, documentul care conține Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Documentul a fost trimis, luni către Comisia Europeană, iar prin acesta se vor primi bani europeni pentru a ieși din criza economică provocată de coronavirus. Tot miercuri, în cadrul unei conferințe, premierul Florin Cîțu și vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor au spus în ce se vor investi, mai exact, cei 29,2 miliarde de euro, de la UE.

Planul Național de Redresare și Reziliență, făcut public de Guvern. În ce se vor investi, mai exact, banii europeni

Potrivit Guvernului, cei aproape 30 de miliarde de euro se vor investi în trei domenii importante din țară: transporturi – 6,7 miliarde de euro, Educaţie – 3,6 miliarde de euro şi Sănătate – 2,4 miliarde de euro. Executivul are ca termen pentru a face toate aceste investiții până în 2026. Momentan, documentul fiind trimis la CE, instituția va face o evaluare a acestuia timp de două luni.

Documentul care conține PNRR a fost publicat, cu tot cu anexe și are în total peste 2.000 de pagini. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene a afirmat că România este singura țară din UE al cărei guvern a publicat integral proiectul. Iată ce investiții sunt trecute în document:

-630 km noi rețele de apă construite și 2470 rețele noi de canalizare.
– perdele forestiere pe toate autostrăzile noi, 625 hectare
– 45.000 de hectare de pădure plantate
– 434 de km noi la autostrăzile A7 și A8
– 52 de stații electrice de încărcare a mașinilor, cu 264 de puncte de încărcare
– cale ferată modernizată pe 311 km
– noi magistrale de metrou de 12,7 km în București și Cluj Napoca
– 2.000 de clădiri publice, rezidențiale și de patrimoniu istoric renovate și 1.500 de blocuri renovate
– toate instituțiile publice vor fi legate într-un cloud Guvernamental
– 3.000 de IMM-uri vor fi digitalizate
– 50 de școli noi și 75.000 de săli de clasă dotate cu mobilier
– 1.175 SMART Lab-uri achizitionate pentru unitățile de învățământ de nivel gimnazial și liceal
– 3.000 de cabinete de asistență medicală primară vor fi renovate și 25 de secții de terapie intensivă nou-născuți dotate
– peste 3.000 km piste pentru biciclete
– 10 muzee construite sau reabilitate și puse în valoare, care utilizează noile tehnologii.

Florin Cîțu promit un nou spital până în 2024

Florin Cîțu a spus că prin PNRR se vor construi inclusiv peste 400 de kilometri de autostradă, sute de școli, creșe și se vor renova zeci de spitale. De asemenea, premierul a promis că până în 2024 se va construi și un nou spital în țară.

“Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (…) poate fi analizat, citit de toţi românii în acest moment. PNRR a fost depus la Comisia Europeană luni şi astăzi îl prezentăm în detaliu. (…) Este un program foarte important pentru România. (…) Este vorba despre 29,2 miliarde de euro, bani care vor fi folosiţi pentru a construi aproximativ 450 de kilometri de autostradă, sute de şcoli şi de creşe, vom construi şi vom renova zeci de spitale (…) Şi asta este o premieră a ultimilor 30 de ani, (…) vom avea un spital construit în 2024”, a spus Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Cîțu a mai punctat faptul că banii europeni vor fi folosiți doar în investițiile precizate în PNRR.

România are nevoie acută de investiţii, am investit anul trecut sume record, continuăm să investim şi anul acesta. Aceste împrumuturi pe care le luăm prin PNRR se vor duce doar în investiţii, aici este foarte clar, nu pot să meargă în consum. Deci, aceşti bani nu vor merge în consum, vor merge doar în investiţii şi aici nu cred că există dezbatere la nivelul clasei politice, la nivelul societăţii că împrumuturile nu sunt bune. Mai mult, noi oricum ne împrumutam pentru a investi în România, deci avem nevoie de autostrăzi, avem nevoie de spitale, avem nevoie de şcoli, iar împrumuturile pe care le luăm prin PNRR sunt la o dobândă mult, mult mai mică, vorbim de zero la sută aproape, zero şi ceva la sută, dobândă la care se împrumută Germania, Spania, Italia, etc., toate ţările din zona euro, a explicat Florin Cîţu.

CE va ține cont de 11 criterii în timpul evaluării PNRR. Până în prezent, CE a primit 22 de planuri de redresare şi rezilienţă din partea: Belgiei, Danemarcei, Germaniei, Greciei, Irlandei, Spaniei, Franţei, Croaţiei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Ungariei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei şi Suediei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com