Premierul Florin Cîțu l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu: „Decizia este clar una politică”

Luni, 20 septembrie 2021, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost demis din funcție de către Premierul Florin Cîțu, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial, anunță gandul.ro.

a

Octavian Berceanu a declarat că decizia a fost una politică

După anunțul publicat luni în Monitorul Oficial, Octavian Berceanu a declarat că decizia a fost luată politic, după ce fusese propus de USR, în luna martie a acestui an, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Octavian Alexandru Berceanu se eliberează din funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu”, se arată publicat în Monitorul Oficial.

După demitere, persoana care îi va prelua slujba va fi comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu, Alexandru Lucian Vasile.

“Decizia este clar una politică, este și o răzbunare. Este o miză politică foarte mare, mai ales la nivel local, unde există o mafie foarte mare a deșeurilor. Eu am reușit să-i mobilizez pe ceilalți comisari din teritoriu și să reducem foarte mult importurile de deșeuri. Am avut rezultate foarte bune, spun eu, dar astea nu par să conteze”, a comunicat Octavian Berceanu pentru sursa citată.

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu: „Decizia este clar una politică”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, nu a dorit demiterea lui Berceanu din funcție

Activistul de mediu Octavian Berceanu a susținut că Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a insistat ca șeful Gărzii de mediu să nu fie demis din funcție, trasmițându-i premierului părerile sale, însă fără rezultat.

„Niciodată Florin Cîțu nu mi-a reproșat ceva. Nu am avut discuții cu el legate de activitatea mea. Am aflat de demiterea mea așa cum a aflat toată lumea. Ministrul Mediului a insistat foarte mult ca eu să nu fiu demis, dar nu a avut succes. Repet, este o decizie pur politică”, a completat activistul de mediu pentru sursa citată.

Propunerea de demitere s-a semnat în absența Ministrului, de către secretarul de stat Andrei Corlan (PNL), fiind persoana care a preluat atribuțiile de la ministrul Tánczos Barna, doar în urmă cu câteva zile, în perioada în care ministrul a fost prezent la congresul UDMR.

„Da, eu am semnat propunerea de demitere a lui Octavian Berceanu. Fiind o coaliție de guvernare, după cum ați văzut, au fost demiși absolut toți cei care au ieșit de la guvernare. O să transmit și datele statistice zilele următoare (privind performanțele lui Octavian Berceanu -n.r.). Dar vă dați seama că un secretar de stat nu poate face o astfel de propunere de capul lui”, a susținut Andrei Corlan, pentru Gândul.

Octavian Berceanu este cunoscut ca fostul consilier în cadrul CGMB din partea USR, în timpul mandatului Gabrielei Firea. Acesta a susținut stoparea poluării în București.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com