Președintele Franței, Emmanuel Macron, avertizează Europa: “Acest război va dura și vor fi consecințe în exporturile agricole”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit sâmbătă, 26 februarie, despre efectele pe care le va avea războiul din Ucraina și sancțiunile financiare asupra Rusiei în contextul sectorului agricol.

a

Războiul din Ucraina va afecta schimburile comerciale ale Uniunii Europene

Acesta a menționat că situația actuală va avea consecințe grave și de durată asupra exporturilor agricole, atunci când a ținut un discurs la Salonul Internaţional de Agricultură de la Paris. Președintele a vorbit în fața mai multor directori de organizații profesionale și a insistat asupra efectelor pe care le va avea războiul din Ucraina asupra schimburilor comerciale ale Uniunii Europene.

În acest sens Franța este o țară implicată, fiind al 9-lea furnizor de produse agroalimentare în Rusia, contra unei sume de 780 de milioane de euro pe an.

“Dacă îmi cereți să vă împărtășesc o singură convingere în această dimineață, este că această criză este aici pentru a rămâne, acest război este aici pentru a rămâne”, a comunicat Emmanuel Macron, Președintele Franței, conform Hotnews.ro.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, avertizează Europa: "Acest război va dura și vor fi consecințe în exporturile agricole"

Contractele futures pentru grâu de la Paris au atins un nivel record

Șeful statului francez a declarat că restricțiile financiare impuse Rusiei vor afecta exporturile franceze, în special atunci când vine vorba despre cereale și vin:”În mod cert, vor exista consecinţe în exporturile noastre pentru marile filiere”, a declarat președințele Franței. Acesta a discutat și despre creșterea prețului energiei electrice care va afecta și sectorul zootehnic. În încercarea sa de a liniști fermierii, Macron a susținut că lucrează la un plan de reziliență.

Efectele războiului din Ucraina sunt deja vizibile, unul dintre ele fiind legat de contractele futures pentru grâu de la Paris care au atins un nivel record. În 2022, creșterea prețurilor la combustibil, energie electrică, hrană pentru animale și îngrășăminte nu sunt singurele aspecte care îi îngrijorează pe fermieri, ci și seceta pedologică.

Joi, 24 februarie, a fost ziua în care forțele militare ruse au lansat o invazie terestră, aeriană și acvatică împotriva Ucrainei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com