Președintele Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată la nivel național

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, joi, la ședința de Guvern, unde se discută despre obligativitatea purtării măştii la nivel naţional.

a

Declarațile lui Iohannis la începutul ședinței de Guvern:

– Suntem îngrijorați. Am avut azi apropae 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit. Trebuie să fim realiști. Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

– Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.

– Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară.

– Vrem să controlăm extinderea pandemiei, dar în același timp ne dorim să continuăm activitatea economică.

– Campania electorală se va desfășura în condiții foarte stricte.

– Democrația nu poate fi pusă în paranteză, alegerile trebuie să aibă loc chiar și în aceste condiții. 

 Facebook.com

Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern:

– Toate aceste măsuri trebuie transpuse într-o Hotărâre de Guvern, care va intra în vigoare luni.

Epidemia se extinde rapid în România! Raportul oficial de joi, 5 noiembrie, arată că s-au înregistrat 9714 de cazuri noi de infecție cu Covid-19 în doar 24 de ore.

De asemenea, peste 120 de nume au fost trecute, în același interval, pe lista deceselor.

Guvernul urmează să aprobe, în această ședință, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii pentru plata contribuţiei voluntare a României în cadrul răspunsului mondial la pandemia de coronavirus pentru identificarea unui vaccin împotriva COVID-19, precum şi Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021 – 2025.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, Executivul are pe agendă un memorandum privind acordarea unui ajutor de stat individual de restructurare Societăţii Comerciale ″Compania naţională de transporturi aeriene române – TAROM ″⁣ SA, în vederea restabilirii viabilităţii companiei pe termen lung, precum şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului figurează două proiecte de ordonanţă, una referitoare la modificarea Ordonanţei 4/2019 privind reorganizarea sistemului naţional de clasificare a carcaselor de bovine, porcine şi ovine şi monitorizarea, controlul şi raportarea preţurilor de piaţă ale carcaselor şi ale animalelor vii, iar alta de modificare a legii privind vânzarea şi cumpărarea terenurilor agricole situate în extravilan şi a legii privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Printre proiectele de hotărâri de guvern care urmează să fie discutate la şedinţă se numără: aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Extinderea infrastructurii portului Calafat (km 795) şi sistematizarea dispozitivului feroviar al portului – etapa I”, aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionarea Sistemului electroenergetic naţional şi realizarea stocurilor de siguranţă de combustibili şi volum de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Totodată, Guvernul mai aprobă şi proiectele de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 pentru Compania Naţională a Uraniului SA, normele metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 44/2004 privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecţie internaţională sau un drept de şedere în România şi a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene.

Executivul mai are în vedere şi proiectul de hotărâre prin care se transmite dreptul de administrare pentru o parte din imobilul Ministerului Afacerilor Interne – Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” între unităţi subordonate ale MAI în vederea construirii unui spital de urgenţă, care să asigure cerinţele de calitate a actului medical.

Alte proiecte de hotărâre aflate pe agendă se referă la cheltuielile pentru proiectul de investiţii “Modernizare radare FPS-117” şi la aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată în cazul lucrării de utilitate publică de interes naţional “Perdele forestiere de protecţie a Autostrăzii A2, judeţul Călăraşi”, precum şi la bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020 al Companiei Naţionale “Imprimeria Naţională” SA.

De asemenea, Guvernul are în vedere şi unele eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

Tot în şedinţă, Guvernul ar putea adopta joi şi hotărârea referitoare la decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin care se stabileşte portul obligatoriu al măştii de protecţie în localităţile din judeţele unde rata infectării cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori.

Luni, CNSU a aprobat în acest sens Hotărârea nr. 51. Totodată, prin aceeaşi hotărâre, CNSU a actualizat lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com