AD

HOROSCOP

Previziuni karmice ianuarie 2018: Începe cea mai greu perioadă dintre ultimii ani. Ce zodii au numai ghinion

todayianuarie 5, 2018

Background
share close
AD
AD

Se poate spune că pentru zodiile de aer începe cel mai greu an. Acești nativi sunt nevoiți să dea dovadă de mai multă maturitate, de mai multă perseverență, de seriozitate cât cuprinde.

Gemenii vor avea ocazia să recunoască o serie de adevăruri despre problemele lor emoționale și trebuie să o facă repede. Cu cât își vor expune sufletul mai rapid în fața unor specialiști sau în fața unor prieteni apropiați, cu atât riscul de a cădea în depresie la început de an va scădea.

Previziuni karmice 2018: Anul revoltelor, al împăcărilor-surpriză şi al iubirii
Balanțele și Vărsătorii intră în noul an ceva mai sărace. Au cheltuit foarte mult de sărbători, iar acum vor fi nevoite să strângă din dinți. Se vor stabiliza din punct de vedere financiar abia prin luna martie, aprilie cel mai târziu.

Zodiile de apă vor fi ceva mai liniștite, cu excepția Peștilor, care continuă să întoarcă problemele pe toate părțile și le dă tot cu minus.

Racii vor fi ceva mai rezervați, însă sunt puși pe tot felul de șiretlicuri. Și-au recuperat statutul pierdut în ultimele luni ale anului 2017 și asta le dă grai, le face să fie ceva mai vizibile. Din nefericire, de data aceasta nu le va ieși totul din prima.

sursa:rtv.ro

8 lucruri uimitoare despre rasa umană

Omul modern. Homo Sapiens. Maimuţa nobilă. Oricum vrei să ne spui, oamenii sunt o adunătură ciudată. Stăpânim restul regnului animal ca un deget mare opus, cu bipedalismul nostru, (mai ales) corpul fără păr și cu mândrie să trăim în cutii de beton și să ne uităm la Netflix. Întrebarea este cum am ajuns aici?

În ciuda varietății populației umane, suntem cu toții (în cea mai mare parte) descendenţi dintr-o singură linie africană. În ciuda populației umane în plină expansiune, a existat un timp în care am trecut ca prin urechile acului pe lângă extincţie.

În ciuda perioadei relativ scurte de timp în care am explorat planeta, prezența noastră este deja simțită în stele și planete la mulți ani lumină distanță.

Cum am spus, oamenii sunt o adunătură ciudată. Deci, ca oameni, nu suntem mulțumiți de a mânca pur și simplu, de a dormi și de a face sex ca și restul regnului animal (deși mulți oameni moderni ar crede că sună ca o viață destul împlinită), suntem unici printre vietăţile de pe Pământ reuşind să construim o civilizație. Ce anume ne face asa cum suntem?

Doar câteva familii au plecat din Africa

Când antropologii spun că toți oamenii sunt descendenți din africanii vechi, ceea ce spun în realitate este că toți oamenii (din afara Africii) sunt descendenţi dintr-o selecție foarte limitată de africani antici.

În timp ce în Africa în sine, se crede că există 14 linii ancestrale separate, doar una dintre aceste familii pare să fi supraviețuit în afara continentului, și chiar şi aceasta a fost noroc pur.

Trecerea de la continentul african la restul lumii a fost o călătorie periculoasă. Unele dovezi sugerează că un grup de oameni timpurii au reușit să o facă, doar să moară complet ulterior din cauza schimbărilor climatice. Apoi, în urmă cu 70.000 de ani, un mic grup de oameni, probabil, nu mai mare de 200 de oameni, a făcut trecerea peste Marea Roșie, în punctul cunoscut sub numele de Poarta durerii și în Arabia, Asia și Europa.

Cercetările genetice arată că fiecare non-african de pe planetă își poate urmări strămoșii înapoi la această mână de pionieri.

Cândva eram considerați o specie pe cale de dispariție

Este datorită primilor exploratori umani pe care i-am avut vreodată din Africa, dar, odată ce am făcut trecerea, ce era mai rău urma sa vină.

Cercetătorii au descoperit că, în timp ce strămoșii noștri s-au răspândit prin Africa, Europa și Asia, au existat probabil doar aproximativ 18.500 de persoane capabile de reproducere (și nu mai mult de 26.000). Aceste numere sunt destul de scăzute pentru a ateriza pe lista speciilor pe cale de dispariție în aceste zile. Omenirea era pe marginea prăpastiei.

Oamenii au o diversitate genetică mai scăzută decât multe din verișoarele noastre primate, și acest lucru se datorează acestei inexplicabile “aproape dispariție” în jurul acelei perioade. Unii cred că acest lucru ar putea fi datorat schimbărilor climatice sau chiar unei erupții vulcanice catastrofale, declanșând o iarnă nucleară globală.

Există o teorie că chinezii sunt o specie diferită

Deci, tocmai am spus că fiecare non-african din lume este descendent de la o mână de africani antici, dar nu toți sunt de acord cu această ipoteză.

Există o mișcare în antropologia chineză care sugerează că poporul chinez este descendent dintr-o ramură diferită a homo erectus care a făcut-o afară din Africa cu mult înainte ca homo sapiens să fie la fața locului. Aceasta este o parte a rațiunii motivului pentru care caracteristicile chinezești tipice sunt atât de drastic diferite de caracteristicile tipice africane. Unii consideră, de asemenea, că teoria este susținută de faptul că multe instrumente vechi găsite de arheologi în China sunt extrem de primitive în comparație cu cele găsite în homo sapiens, sugerând că acestea nu ar fi putut fi produse de instrumentele avansate.

Deși mulți sunt convinși de această teorie, fiecare experiment de eșantionare genetică a produs până acum un rezultat consistent cu faptul că chinezii provin din aceeași linie cu restul, iar unii chiar presupun că lipsa instrumentelor de piatră ar putea fi datorată faptului ca își făceau sculele din bambusul abundent din regiune.

Europenii sunt albi din cauza vitaminei D

Vorbind despre variațiile fizice uimitoare dintre oameni, este o întrebare destul de evidentă pe care trebuie să o abordăm: Dacă toți suntem descendenți de la negrii africani, de ce există oameni albi?

La fel cum se crede că trăsăturile asiatice dezvoltate ca răspuns la o climă mai rece, cu caracteristici mai mici și fețe plate, pielea palidă este considerată de unii experți ca fiind evoluată ca răspuns la lumina soarelui mai slabă din climatele nordice ale Europei.

Totul este legat de vitamina D. Facem această vitamină vitală în piele atunci când suntem expuși la lumina soarelui și, în timp ce pielea întunecată este bună pentru a proteja împotriva razelor UV nocive ale soarelui, previne producerea de vitamina D în lumina soarelui apoasă a Europei . Deficitul de vitamina D provoacă, printre altele, o afecțiune numită rahitism, care poate duce la deformare și chiar la moarte.

Aceasta înseamnă că pielea ușoară ar fi putut fi aleasă din punct de vedere evolutiv, deoarece cei cu piele întunecată au fost mai puțin susceptibili de a supraviețui în lumina slabă.

Este probabil că au existat o serie de presiuni evolutive asupra dezvoltării pielii mai ușoare, dar acest lucru ar fi putut fi unul dintre factorii principali care au contribuit.

citeste continuarea pe pagina2>>

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com