Prima imagine cu racheta chineză scăpată de sub control: “Rămâneți în case”

Prima imagine cu racheta chineză scăpată de sub control! Astronomii italieni au dat publicității primele fotografii cu racheta chineză care va lovi Pământul . Mai multe zone din Italia ar putea fi afectate.

O parte a rechetei Long March-5B, care a transportat pe orbită modulul primei stații spațiale chinezești, a scăpat de sub control și va intra necontrolat în atmosfera Pământului.

UPDATE: Centrul spaţial din China a confirmat, duminică dimineață, că racheta rătăcită s-a prăbuşit, întreagă sau fragmentată, în Oceanul Indian, în zona insulelor Maldive, fără să facă victime sau pagube materiale.

Racheta a reintrat, în această noapte, în atmosferă şi a trecut peste Oceanul Atlantic, peninsula Iberică, Marea Mediterană şi peninsula Arabică, anunță Observatornews.ro.

Deocamdată nu există observaţii radar sau fotografii care să ateste dispariţia rachetei, dar astronomii care i-au urmărit, în ultimele zile, apropierea de Pământ sunt de acord cu estimarea specialiştilor chinezi.

Prima imagine cu racheta chineză

Virtual Telescope Project cu sediul în Italia a capturat racheta, care apare ca o lumină strălucitoare, când trecea deasupra telescopului robotic „Elena” al grupului. Potrivit presei din Italia, zece regiuni ale țării peninsulare ar urma să fie afectate.

Regiunile vizate sunt: Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Basilicata, Puglia, Calabria, Sicilia și Sardinia, a confirmat Protecția Civilă.

Părțile rachetei ar putea lovi Pământul la ora 02:24, pe data de 9 mai, cu o marjă de eroare de 6 ore. Recomandarea experților este ca italienii să rămână în case.

„Rămâneți acasă, departe de uși și ferestre!”, transmite Protecția Civilă, relatează tgcom24.mediaset.it.

„Pe baza informațiilor puse la dispoziție în prezent de comunitatea științifică avem posibilitatea să vă oferim informații utile, astfel încât să adoptați în mod responsabil un comportament de auto-protecție. Este puțin probabil ca fragmentele să provoace prăbușirea clădirilor, care, prin urmare, trebuie considerate mai sigure decât locurile deschise”, mai transmite Protecția Civilă.

Prima imagine cu racheta chineză scăpată de sub control: "Rămâneți în case"

Racheta chineză cântărește 21 de tone

Racheta chineză a ținut primele pagini ale publicațiilor din întreaga lume când s-a aflat că masivului vehicul de 21 de tone se va reîntoarce necontrolat pe Pământ, cu posibilitatea aterizării în zonele locuite.

Racheta se mișca „extrem de repede” când a urcat miercuri seara la 435 de mile (circa 700 de kilometri) deasupra telescopului, au spus cercetătorii.

Este posibil ca acesta să se dezintegreze la intrarea în atmosferă, lăsând doar resturi limitate să se prăbuşească. Iar dacă rămâne întreagă, planeta fiind compusă din 70% apă, există şanse mari ca racheta să se prăbuşească în mare, dar nu este sigur. S-ar putea prăbuşi la fel într-o zonă locuită sau peste o navă.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com