AD

SANATATE

Primele semne ale unui accident vascular. Cum putem preveni atacul cerebral

todaymartie 29, 2022

Background
share close
AD
AD

Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai întâlnite boli ale momentului. Este o afecțiune care anual lovește zeci de mii de români, dar și una foarte înșelătoare, despre care ar fi bine să ne informăm. Chiar dacă este asociată de cele mai multe ori cu bătrânețea, îi afectează și pe cei mai tineri în mare măsură.

Primele semne ale unui AVC

Accidentul vascular cerebral sau atacul cerebral este una dintre cele mai comune boli ale momentului. Accidentul vascular cerebral (AVC) sau atacul cerebral are loc atunci când alimentarea cu sânge către o parte a creierului este întreruptă sau redusă.

Deși mulți dintre noi au auzit de această afecțiune, puțini știu să recunoască un astfel de episod. Este important să fim pregătiți în acest sens pentru că putem ajunge în situația de a putea salva viața cuiva sau chiar pe a noastră. Iată care sunt semnele ce ar trebui să ne atragă atenția.Pentru a recunoaşte un eventual atac cerebral, utilizaţi algoritmul FBVT – Faţă, Braţ, Vorbire, Timp.

Dacă simțim că avem vederea încețoșată, înnegrită în unul sau ambii ochi și nu putem distinge obiectele și persoanele, ar trebui să ne gândim la un AVC. De altfel, în primă fază apar și stările de confuzie, incapacitatea de a înțelege ce se petrece cu noi sau amorțeala feței sau a brațelor. Puteți simți o senzație de amorțeală, slăbiciune sau paralizie bruscă la nivelul feței, brațului sau piciorului, iar pe o singură parte.

Un alt semn al acestei afecțiuni îl reprezintă durerea de cap bruscă, însoțită de vărsături, amețeală și chiar probleme de echilibru. Când observăm astfel de schimbări, fie că suntem victima sau participăm la un astfel de episod, trebuie să anunțăm imediat  echipajele de salvare.

Cum putem preveni un AVC

Există o mulțime de factori care pot duce la un AVC. Pe lângă vârsta înaintată, mai există și alte complicați și boli ce pot declanșa un atac cerebral:

  • Hipertensiunea
  • Consumul de tutun sau fumatul pasiv
  • Valori ridicate ale colesterolului
  • Diabet
  • Apnee obstructivă în somn
  • Boli cardiovasculare
  • Istoric familial

Totuși, un AVC nu este neapărat inevitabil. Pentru a evita un astfel de incident, putem începe să avem mai multă grijă de noi și sănătatea noastră. Este foarte important să ducem un stil de viață sănătos, activ, să pierdem în greutate dacă avem probleme din acest punct de vedere.

În plus, ar fi bine să renunțăm la vicii pentru o siguranță mai mare. Fumatul și consumul excesiv de alcool cresc mult riscul de a face AVC, precum și tensiunea arterială, care este un factor important.

Sursa: https://fresh24.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com