Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă numerar. Nici pâine nu mai poţi lua cu bani cash!

Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă numerar. Nici pâine nu mai poţi lua cu bani cash!Iată detaliile!
Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă numerar

a

„Acceptăm numai plata cu cardul și cu aplicații de portofel digital”, precizează un supermarket din Germania, iar situaţia s-ar putea extinde şi la alte magazine.

Fără bani numerar în supermarket! Celebrul lanț german de retail Gravis, un comerciant autorizat de produse Apple, a anunțat printr-un anunț special că bancnotele și monedele nu mai sunt acceptate în niciunul dintre cele 40 de magazine ale sale din Germania. Puteți plăti achizițiile numai cu cardul de credit, cardul de debit sau aplicațiile mobile. Alți retaileri doresc să urmeze exemplul?

Se elimină plata în numerar – Gravis, un comerciant autorizat de produse Apple, nu mai acceptă plăți în numerar începând cu 16 ianuarie 2023 în cele 40 de magazine ale sale. Sunt acceptate doar plățile cu carduri de credit, carduri de debit și aplicații pentru portofel digital.

Thomas Bonrath, purtător de cuvânt al grupului Rewe , al cărui membru este și Penny, a explicat pentru Chip.de : „Deși numerarul scade în importanță , este încă a doua cea mai populară formă de plată. Pentru noi ca retaileri, versiunile „digitale” au și beneficii de servicii și asigurări. În cele din urmă, totuși, este important pentru noi să lăsăm la latitudinea clienților noștri să decidă cum doresc să plătească. Prin urmare, vom continua să oferim cât mai multe metode de plată posibil în viitor – inclusiv plăți în numerar”, a asigurat el.

De asemenea, Netto, Kaufland și Edeka au declarat că vor continua să accepte numerar. Aldi Nord spune că a existat o creștere a plăților fără numerar, mai ales după pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, retailerul a asigurat că va continua să accepte numerar în viitor. Drogheriile Aldi Süd și dm nu au comentat acest lucru .

Marile magazine de electronice unde numerarul joacă un rol mai mic au emis și ele declarații. O purtătoare de cuvânt a MediaMarkt-Saturn a declarat: „Vrem să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de plată posibilă. Plata în numerar este o metodă de plată simplă și flexibilă, care continuă să fie populară în magazinele noastre fizice.”

În Germania, puteți retrage numerar gratuit de la supermarket
Benedict Kober, purtătorul de cuvânt al consiliului de administrație al Euronics Germania , a declarat că toate locațiile Euronics au fost sfătuite să „ofere o gamă largă de opțiuni de plată” – inclusiv numerar. Cu toate acestea, toți membrii grupului sunt liberi să își implementeze propriile modele de plată. Același lucru este valabil și pentru lanțurile de magazine Expert. Fiecare departament poate decide propriile metode de plată. Deoarece mulți clienți încă prețuiesc numerarul, nu se renunță la plățile în numerar. Asta înseamnă că numerarul nu va dispărea din magazinele Euronics și Expert. Cu toate acestea, este posibil ca unii să se răzgândească în viitor, scrie Chip.de

Dispar banii fizici?

Se schimbă banii fizici peste tot, mondea digitală prinde tot mai multv teren. În general, trecerea la o monedă complet digitală poate avea avantaje, cum ar fi reducerea costurilor asociate cu imprimarea şi transportul de bani fizici, dar poate avea şi dezavantaje, cum ar fi problemele de securitate şi exclusiunea financiară pentru cei care nu au acces la tehnologia necesară.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com