Produsele din plastic care vor dispărea magazine. Guvernul decide astăzi!

Miercuri, 25 august 2021, Guvernul României va o ordonanță ce vizează reducerea impactului produselor din plastic asupra mediului înconjurător. Asta înseamnă că începând de astăzi produsele din plastic de unică folosință nu vor mai fi găsite în magazine. Totul a plecat de la o directivă europeană privind limitarea impactului produselor de plastic asupra mediului.

Produse din plastic care nu vor mai fi găsite în magazine

După intrarea în vigoare a proiectului, vor fi retrase din magazine mai multe produse din plastic, pe care românii le cumpărau. Este vorba, în primul rând, despre tacâmurile din plastic, farfurii, pahare, paie pentru băuturi, dar și agitatoarea pentru băuturi.

De asemenea, nu vom mai găsi în magazine bețișoare pentru urechi, bețe care se atașează baloanelor sau care sprijină baloane, cu excepția baloanelor de uz industrial sau pentru alte utilizări și aplicații profesionale, care nu sunt distribuite consumatorilor, inclusiv mecanismele acestor bețe.

Nici recipientele pentru băuturi fabricate din polistiren expandat, inclusiv dopurile și capacele acestora nu vor mai fi găsite în magazine, la fel și paharele pentru băuturi fabricate din polistiren expandat, cu tot cu capacele lor.

Ordonanța de urgență privind eliminarea acestor produse dăunătoare pentru mediul înconjurător va fi aprobată în ședința Executivului, miercuri, 25 august 2021.

Se consideră că produsele din plastic mai sus menționate, sunt convenabile ca preț, dar cheltuielile se ridică după ce acestea sunt aruncate. Astfel sunt risipiți mulți bani, este vorba de pierderi mai în turism, în industria pescuitului și cea a transportului maritim.

Lucrăm la un act normativ, o ordonanţă, prin care măcar la festivaluri să interzicem din vara asta folosirea acestor produse care sunt în Directivă. Cred că ar fi un semnal bun, pozitiv, astfel încât măcar acolo unde imediat se poate implementa să dăm un semnal pozitiv, spunea Ministrul Mediului la începutul lunii iulie.

Iată că actul normativ este gata și astăzi va fi adoptat. În ședința de astăzi, executivul va aproba, printr-o ordonanţă de modificare a OG nr.43/2000, înfiinţarea Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor în Domeniul Arheologiei, organism fără personalitate juridică ce funcţionează pe lângă Ministerul Culturii

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com