AD

VREMEA

PROGNOZA METEO 26 FEBRUARIE: ȚARA E PARALIZATĂ DE GER! MINIME DE -20 DE GRADE CELSIUS

todayfebruarie 26, 2018 18

Background
share close
AD
AD

Vremea s-a răcit semnificativ pe ultima sută de metri a sezonului de iarnă. Valul de frig a cuprins toată țara, iar în cursul dimineții de luni s-au înregistrat temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece. Gerul va persista, iar temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Potrivit ANM, În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. În Vatra Dornei se vor înregistra -20 de grade, Însă valori apropiate se înregistrează și în zona Moldovei, la Botoșani fiind -18 grade în acest moment.

În București, la ora 6:00, termometrele arătau -10 grade. Începând cu ora 07:00 intră în vigoare un nou cod nowcasting portocaliu de ninsori și viscol. Vântul va avea viteze de până la 70 km/h.Unele intensificãri ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, dar la cote mai reduse. Maxime între -12 şi -2 grade, mai coborâte în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, minime între -20 şi -6 grade.

7 feluri de mâncare delicioase pe care le puteţi prepara

Te-ai săturat de produse semipreparate, dar ești prea epuizat să gătești seara? Iată 7 rețete rapide și ușor de făcut pe care le-am colectat doar pentru tine!

Mai mult, ele sunt absolut delicioase.

Bacon și fasole în sos de roșii

Veţi avea nevoie de:

200 g de fasole conservate

100 g de bacon

250 g de sos de roșii (sau 100 g de pastă de tomate)

Uleiul de măsline, pentru gust

Cum se prepară:

Prăjiţi baconul și fasolea în ulei de măsline. Adăugați sosul de roșii, piperul negru și sarea (puteți adăuga boia de ardei și busuioc). Amestecaţi pentru câteva minute.

Paste cu ton şi spanac

Veţi avea nevoie de:

250 g de paste făinoase

100 g de conservă de ton

250 g spanac congelat

150 ml de jumătate de smântână (10%)

Cum se prepară:

Gatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Încălziți o tigaie și gatiți spanacul pentru a îl dezgheța. Adăugați tonul și smântâna, și amestecaţi sosul timp de câteva minute. Se presară sare și piper și se combină cu pastele. Puneţi totul împreună.

Caserola rapidă și ușoară

Veţi avea nevoie de:

100 g de broccoli

100 g de conopidă

150 g de ciuperci champignon

1 ceașcă de fasole sparanghel

100 g de brânză tare

150 ml de lapte

6 ouă

Ulei de semințe

Sare si piper

Cum se prepară:

Tăiați broccoli și conopida. Tăiaţi ciupercile. Ungeți o tavă de copt cu ulei și puneți legumele și ciupercile. Bateți ouăle, laptele, sarea și piperul. Turnați peste legume. Se presară caserola cu brânză rasă și se coace timp de 40 de minute la 180 ° C. Se lasă să se răcească și se taie în porții.

Carne tocată cu ciuperci

Veţi avea nevoie de:

150 g de ciuperci champignon

1 ceapă

50 g unt

1 kg de carne de vită tocată

4 linguri de făină

2 cesti de bulion

1 ceasca de smantana

Sare și piper, după gust

400 g de taitei de ou

Cum se prepară:

Se fierbe fideaua și se scurge. Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie mare. Se taie ciupercile și ceapa și se prăjesc cu untul timp de 5 minute la temperatură medie. Când devin moi, puneți-le într-un castron.

Se topește restul untului în aceeași cratiță. Se prăjește carnea de vită tocată până devine maro. Adăugați făina și bulionul și gatiți până când sosul se îngroaşă puțin. Adăugați ciupercile și smântână și amestecați cu grijă. Aromați sosul cu sare și piper. Gatiti-l cateva minute, dar nu-l aduceti la fierbere. Așezați fideaua pe o farfurie și turnați sosul din carne peste.

Salată Caprese cu pui și avocado

Veţi avea nevoie de:

1 piept de pui

1 pachet de brânză de Mozzarella

1 avocado

Sare si piper

200 g de salată verde

7 sau 8 roșii cherry

1/4 cană de busuioc

Pentru dressing:

1 cățel de usturoi

1 lingurita de busuioc uscat

1 lingură de muștar Dijon

1 lingură de suc de lămâie

1/4 ceasca de otet balsamic

1/3 ceașcă de ulei de măsline

Sare si piper

Cum se prepară:

Combinați usturoiul ras, busuioc uscat, muștar Dijon, suc de lămâie, oțet balsamic, sare și piper. Se toarnă uleiul de măsline, amestecând constant sosul.

Tăiați pieptul de pui în bucăți și frigeți timp de 5 până la 6 minute. Tăiați roșiile în jumătăți și avocado în cuburi. Se taie Mozzarella.

Se pune salata în partea de jos a unui castron mare, apoi se adaugă puiul, roșiile și avocado și se toarnă sosul.

Orez cu pui, ciuperci si fasole sparanghel

Veţi avea nevoie de:

1/2 ceasca de orez

500 g de piept de pui cu piele

250 g fasole sparanghel

200 g de ciuperci champignon

1 lingură de ulei de măsline

2 căţei de usturoi

Sare

Piper negru

Cum se prepară:

Puneți 1/2 ceașcă de orez și un pahar de apă într-o oală și aduceți-l la fierbere. Acoperiți vasul lăsaţi la foc mic. Gatiti orezul timp de 10 pana la 15 minute pana cand apa este complet indepartata. Tăiați pieptul de pui în bucăți mici și frigeți-l timp de 5 minute până când apare o crustă aurie. Dacă prăjiți puiul cu pielea, nu este nevoie să adăugați ulei. Tăiați usturoiul.

Adăugați fasolea, ciupercile tăiate și o lingură de ulei de măsline. Se prăjește-le timp de 5 minute și se adaugă usturoiul tocat. Se adaugă orezul fiert și se presară vasul cu sare și piper. Gatiti cateva minute pentru a incalzi orezul.

Somon la cuptor

Veţi avea nevoie de:

1 kg de file de somon

Sare și piper, după gust

2 cepe

2 linguri de ulei de măsline

Pătrunjel

Sucul de la 1 lămâie

Cum se prepară:

Clătiți fileurile de somon. Se condimentează cu sare și piper și se ung cu uleiul de măsline. Se taie patrunjelul și se taie ceapa în jumătate. Adăugați un pic de ulei de măsline, sare și piper la ceapă. Așezați somonul pe o foaie de copt; presarați-l cu pătrunjelul și sucul de lămâie. Așezați felii de ceapă în jurul somonului. Coaceți vasul timp de 20 de minute la 200 ° C.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com