Prognoza meteo iunie 2021. Prima lună de vară ne întâmpină cu frig și ploi

Luna iunie ne-a întâmpinat cu ploi abundente și temperaturi mult mai scăzute decât normalul perioadei. Administrația Națională de Meteorologie a comunicat prognoza meteo pentru perioada 1-28 iunie. Specialiștii ANM susțin că temperaturile nu se vor schimba decât la finalul perioadei menționate, deși vremea este mult mai rece decât valorile normale ale perioadei.

Prognoza meteo iunie pe săptămâni

Săptămâna 1 – 7 iunie 2021

Temperaturile medii vor fi cu mult mai scăzute decât valorile termice specifice începutului verii, în toată țara, însă cu precădere în regiunile estice. Regimul pluviometric se arată excedentar în partea de est și sud-estul României, deficitar în regiunile intracarpatice și normal în restul regiunilor.

Săptămâna 7 – 14 iunie 2021

În continuare, în toate regiunile teritoriului, temperaturile medii vor fi scăzute. Specialiștii ANM anunță cantități de precipitații local excedentare, în special în regiunile sudice și în cele montane. În restul regiunilor, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă.

Săptămâna 14 – 21 iunie 2021

Săptămâna 21 – 28 iunie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor începe să crească ușor în această săptămână, urmând să ajungă la valorile normale ale perioadei, mai puțin în regiunile estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, sud-vestice și la munte.

Cum va fi vremea în iulie și august 2021

În prima parte a lunii iulie vor fi înregistrate furtuni puternice din cauza diferențelor mari de temperatură. Astfel, local se vor semnala vijelii, iar grindina de dimensiuni mijlocii și mari va cădea izolat. Cantitățile de precipitații înregistrate vor fi normale pentru această perioadă, însă ușor deficitare în nord-est și sud-est.

În Crișana, Banat și în vestul Olteniei se vor desfășura furtuni cu descărcări electrice. Temperaturile medii ale aerului vor fi normale pentru luna iulie, însă caniculare în zona Luncii Dunării, unde se vor înregistra valori termice de 36-37 de grade Celsius.

În cea de-a doua parte a lunii iulie, vremea va fi călduroasă, iar furtunile însoțite de descărcări electrice vor fi înregistrate doar local, în special în zonele intracarpatice.

În luna august, valorile termice înregistrate vor fi normale perioadei, mai puțin în Transilvania unde se vor înregistra temperaturi mult mai crescute. Cantitățile de apă vor fi excedentare, însă în zonele subcarpatice din sud, dar și în zona Carpaților Meridionali și de Curbura vor fi ploi consistente.

Temperaturile înregistrate vor fi cuprinde între 36-37 de grade Celsius în sudul extrem al țării. Pe litoralul românesc, temperaturile vor fi de 32 de grade Celsius. În a doua parte a lunii vremea se va răci, iar temperaturile nu vor mai trece de pragul canicular.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com