Prognoza meteo Mai 2021. Când se încălzește vremea

Vremea din luna mai va fi capricioasă, conform datelor puse la dispoziție de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, zilele călduroase și cele reci vor alterna, urmând ca temperaturile să se stabilizeze de-abia în a doua parte a perioadei, ajungând la valori termice maxime de 29 de grade Celsius. Ploile se vor înregistra excedentar în zonele de sud-vest, vest, nord-vest și local în centrul țării.

Vremea în prima jumătate a lunii Mai

Săptămâna 3-10 mai – în prima săptămână a lunii mai temperaturile înregistrate sunt mult mai scăzute decât normalul perioadei, în special în zona de nord a teritoriului. Se vor înregistra precipitații excedentare în vestul, nordul, nord-estul țării, iar în restul teritoriului regimul pluviometric va fi relativ normal.

Săptămâna 10-17 mai – temperaturile înregistrate vor fi normale pentru această perioadă, asemenea nivelului de precipitații. În zona de sud-vest a țării, ploile își vor face apariția mai rar. La munte, temperaturile maxime medii vor fi cuprinse între cuprinse între 4 și 14 grade, în timp ce valorile termice minime medii între -5 și 5 grade.

Vremea în a doua jumătate a lunii Mai

Săptămâna 17-24 mai – temperatura medie a anului va înregistra valori normale, apropiate de cele normale, excepție făcând regiunile de nord și est ale României.

Săptămâna 24-31 mai – cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, îndeosebi în jumătatea de vest a țării. Valorile termice se vor încadra în limitele specifice ale acestei perioade.

Condițiile agro-meteorologice în luna Mai

În luna mai, rezerva de apă în stratul de sol 0-20 cm, reprezintă valori optime în majoritatea regiunilor țării. Gradul de umiditate din sol este aproape de limita inferioară, iar seceta pedologică afectează local în vestul Crișanei, izolat în nord-estul și nordul Moldovei, nord-vestul Banatului.

💥Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, + invitat special Fotograf Alex Harabagiu 💥 💥 Subiectul emisiunii: Avantajele si dezavantajele de a avea un business de succes. 💥

Specialiștii susțin că procesele vegetative ale culturilor de toamnă vor fi desfășurate relativ normal în majoritatea regiunilor, excepție făcând depresiunile din estul Transilvaniei și nordul Moldovei.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com