Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Meteorologii avertizează: temperaturi mari și furtuni

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 4-17 iunie. ANM anunță pentru următoarele două săptămâni temperaturi de peste 30d e grade, dar și instabilitate atmosferică accentuată.

a

Iată ce ne așteaptă din punct de vedere meteorologic în următoarele două săptămâni:

PROGNOZA METEO BANAT
În prima săptămână, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că pe 8 și 9 iunie valorile termice maxime vor atinge, în medie, 30…31 de grade. În timpul nopților, media minimelor a fi cuprinsă între 15 și 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile diurne vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, oscilând ușor, de la o zi la alta, în jurul maximei de 28 de grade. Nici media valorileor termice nocturne nu va avea variații semnificative, urmând să scadă ușor, de la 15…16 grade în datele de 11 și 12 iunie, spre 13…14 grade în diminețile zilelor de 16 și 17 iunie.

Fenomene specifice instabilității atmosferice (averse local însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină) se pot semnala oricând parcursul celor 14 zile, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6-8, 9-11 și 13-15 iunie.

PROGNOZA METEO CRIŞANA
În prima săptămână, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că pe 9 iunie valorile termice maxime vor ajunge la o medie de 29…30 de grade. În timpul nopților, media minimelor va fi cuprinsă între 14 și 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile maxime diurne vor avea mici variații de la o zi la alta, în jurul mediei de 27 de grade, menținându-se apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Media valorilor termice nocturne, la rîndul ei apropiată de normalul perioadei, urmează să scadă foarte puțin, de la 15…16 grade în datele de 11 și 12 iunie, spre 14 grade în diminețile zilelor de 16 și 17 iunie.

Fenomene specifice instabilității atmosferice (averse local mai însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil, grindină) se pot semnala oricând pe parcursul celor 2 săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6-8 și 9-14 iunie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA
Procesul de încălzire a vremii se va resimți până pe data de 9 iunie, când media valorilor termice maxime va atinge, în această regiune, 29 de grade. Începând din 10 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 25…26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Variațiile în ceea ce privește media temperaturilor minime vor fi nesemnificative; de la 13 grade la debutul primei săptămâni, până în jurul a 15 grade în data de 10 iunie, iar ulterior, între 11 și 17 iunie, vor fi valori ale acestei medii de 12…13 grade în fiecare noapte.

Probabilitatea de apariție a averselor local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalele 6-8 și 9- 15 iunie.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ
Vremea se va încălzi treptat în intervalul 4-9 iunie, media valorilor maxime urmând a ajunge la 29 de grade. Ulterior, temperatura aerului se va menține la valori maxime, în medie, de 25…26 de grade până pe data de 17 iunie. Minimele, în medie pe regiune, vor fi în scădere spre 12 grade în data de 7 iunie, apoi vor crește până la 15 grade pe 10 iunie, iar în a doua săptămână se vor situa între 13 și 15 grade.

Averse local mai însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție între 6 și 10 iunie și în unele zile ale intervalului 11 -16 iunie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA
În intervalul 5-7 iunie valorile temperaturii maxime vor marca o scădere în această regiune, apoi media acestora va fi în creștere, urmând a atinge 29…30 de grade pe 9 iunie. Ulterior, temperatura aerului se va menține la valori maxime, în medie, de 27…28 de grade până pe data de 17 iunie. Minimele, în medie pe regiune, vor fi în scădere spre 12 grade în data de 7 iunie, apoi vor crește până la 16 grade pe 10 iunie, iar în a doua săptămână se vor situa între 15 și 17 grade.

Averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în zona de deal a regiunii, în intervalele 10-12 iunie și în unele zile ale intervalului 13 -17 iunie.

PROGNOZA METEO DOBROGEA
Temperaturile maxime vor marca o creștere până la valoarea medie de 27 de grade în data de 6 iunie, apoi aceasta va scădea la 23 de grade în data de 7 iunie, urmând a reveni la 27 de grade pe 9 iunie. Între 10 și 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 26 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor 2 săptămâni, urmând a fi apropiate de media de 18 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe cantitativ, dar posibil însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 4-7 iunie și în unele zile ale celei de a doua săptămâni.

PROGNOZA METEO MUNTENIA
În primele 3 zile, temperaturile maxime vor marca o creștere până la valoarea medie de 31 de grade, apoi aceasta va scădea până la 26 de grade în data de 7 iunie, urmând a urca spre 32 de grade pe 9 iunie. Între 10 și 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 29 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor 2 săptămâni, urmând a fi apropiate de media de 16 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe cantitativ, dar însoțite de descărcări electrice și local de intensificări ale vântului va fi mai ridicată pe 4 iunie, în intervalul 6-8 iunie și în unele zile ale celei de-a a doua săptămâni.

PROGNOZA METEO OLTENIA
În primele 3 zile, temperaturile maxime vor marca o creștere până la valoarea medie de 30 de grade, apoi aceasta va scădea până la 27 de grade în data de 7 iunie, urmând a reveni la 31 de grade pe 9 iunie. Între 10 și 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor 2 săptămâni, urmând a fi apropiate de media de 15 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe cantitativ, dar însoțite de descărcări electrice și local de intensificări ale vântului va fi mai ridicată pe 4 iunie, în intervalele 6-8 și 9 -11 iunie precum și în unele zile ale celei de-a a doua săptămâni.

PROGNOZA METEO LA MUNTE
Deși vor fi variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va marca o creștere pe parcursul primei săptămâni, de la 16 grade în data de 4 iunie până la 20 de grade în data de 9 iunie. În a doua săptămână, această medie regională va fi cvasistaționară și se va situa în jurul valorii de 17 grade. Pe durata celor 2 săptămâni, temperaturile medii nocturne se vor situa între 9 și 11 grade.

Ploile, mai ales averse local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 4-7 iunie, 9-11 iunie și în unele zile ale intervalului 12 -17 iunie.

sursa:huff.ro

10 Semne importante că stresul ţi-a inundat corpul

Toată lumea se simte ocazional sub vreme. Dar dacă există ceva care te deranjează constant de ceva timp, ar trebui să-ți iei în serios sănătatea. Poate că este vorba despre stres. Mulți medici spun că pot provoca diferite boli.

Iată câteva din cele mai populare simptome care arată că corpul tău este afectat de stres.
Boli ale pielii

Psoriazisul, acneea și alte boli ale pielii pot fi cauzate de stres. Oamenii de știință au efectuat cercetări în rândul studenților și au arătat o legătură directă între un nivel ridicat de stres psihologic și probleme de piele. Un experiment cu șoareci a dat același rezultat. Animalele care au fost expuse la doze mari de stres au fost mai sensibile la infecțiile cutanate.
Modificarea greutății

S-ar putea să fi fost într-o situație în care nu ați putea stabiliza greutatea dvs. cu diete sau exerciții fizice.
Unele experiențe foarte intense te pot face să câștigi kilograme în plus. După cum se dovedește, situațiile frecvente de stres cresc producția de hormon cortizol. Stabilizează metabolismul grăsimilor și carbohidraților și susține nivelurile necesare de zahăr din sânge. Dacă o persoană are prea mult din hormon, persoana va mânca mai mult, organismul va produce mai puțin testosteron, iar organismul va arde mai puține calorii. Și asta vă va face să câștigați în greutate.

Uneori, stresul și anxietatea determină oamenii să piardă în greutate. Nivelurile crescute de adrenalină din sânge fac acest lucru să se întâmple. Adrenalina accelerează metabolismul, dar încetinește excreția grăsimilor. Oamenii de stiinta, de asemenea, da vina pe hormonul CRH pentru pierderea in greutate.
Răceli frecvente

Așa cum am spus înainte, stresul provoacă producerea de cortizol, care poate suprima inflamația. Cu toate acestea, dacă o persoană suferă de stres cronic, sistemul imunitar devine mai puțin sensibil la cortizol, ceea ce duce la o inflamație mai gravă. Corpul are apoi un risc mai mare de a răci.
Nu dați vina pe vremea rece, deoarece este doar un declanșator pentru un organism cu un sistem imunitar slăbit. Dacă vă îmbolnăviți adesea, gândiți-vă la ceva care vă îngrijorează foarte mult în viața voastră și încercați să o eliminați.

Tulburări gastro-intestinale

Există dovezi științifice că stresul poate avea un efect negativ asupra tractului gastro-intestinal. Uneori, medicamentele pentru distensie abdominală și stomac nu vă ajută. În acest caz, o vizită la un psiholog poate fi foarte utilă. Un medic va determina cauzele anxietății dvs. și va încerca să vă ajute.
Dificultaţi în concentrare

Persoanele care au fost supuse unui stres îndelungat le este greu să se concentreze asupra sarcinilor. Dacă observați că ați devenit mai puțin concentrat decât de obicei, poate că este timpul să încetiniţi puțin și să vă odihniţi. Acest lucru se întâmplă din cauza tensiunii nervoase.
Pierderea părului

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca stresul te poate face partial sau chiar complet chel. Dacă ați observat că aveți mai puțin păr decât înainte și vitamine diferite nu fac niciun efect pozitiv, stresul poate fi un motiv. Așa că nu mai fi nervos dacă vrei să-ți păstrezi părul frumos.
Dureri de cap

Durerile de cap pot fi cauzate de mai multe motive: osteochondroza, poziția greșită în timpul somnului, scăderea tensiunii arteriale, sinuzita, sarcina și multe altele. Dar, uneori, durerile de cap sunt cauzate de stresul emoțional pe care îl aveți la locul de muncă sau acasă.
Luarea de pastile poate ajuta cu o durere de cap. Dar dacă nu excludeți situații stresante din viața voastră, durerea de cap se va întoarce din nou și din nou.
Libido scăzut

O persoana scufundata emotional, cineva care este adesea expus la stres, are de obicei un libido destul de scazut. Oamenii de știință au realizat un studiu și au ajuns la o astfel de concluzie. Deci, dacă nu ați făcut sex cu partenerul dvs. pentru o lungă perioadă de timp, nu vă fie supărat sau îngrijorat, deoarece acest lucru nu va ajuta situația. Dacă motivul este într-adevăr stresul, va face lucrurile să se înrăutățească. Un lucru minunat ar fi să mergeți în vacanță împreună.
Probleme cu somnul

Situațiile stresante pot fi un motiv pentru probleme serioase cu somnul. S-ar putea să aveți insomnie dacă ați suferit mult timp de stres. Aceasta este o situație foarte dificilă deoarece o persoană nu poate să muncească în mod normal și să se bucure de viață fără un somn bun. Atunci când pastilele de dormit nu mai funcționează, este timpul să fii atent și poate să vezi un doctor. Este foarte important să găsiți motivul problemelor de somn și să îl eliminați cât mai repede posibil.
Bolile cardiovasculare

Inimile noastre trebuie să treacă prin multe în timpul vieții noastre, atât lucruri bune, cât și rele. Stresul are o influență proastă asupra inimii. Oamenii de stiinta au demonstrat ca stresul cronic este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor cardiovasculare. Astfel de circumstanțe precum munca grea sau, invers, lipsa muncii, trăirea în sărăcie și problemele din familie fac doar situația să se înrăutățească.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com