Prognoza meteo pentru perioada 29 martie-11 aprilie 2021. Meteorologii avertizează!

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, adică intervalul 29 martie -11 aprilie 2021, dar și trei coduri galbene valabile luni, 29 martie de vânt puternic. Vremea dă semne de încălzire și se apropie de normalul termic al acestei perioade însă, spre spre finalul intervalului prognozat trebuie să ne așteptăm la oscilații termice semnificative, în care zilele calde vor alterna cu cele reci. Ploile își vor face apariția încă din prima săptămână a lunii aprilie.

a

Prognoza meteo 29 martie-11 aprilie 2021

Meteorologii au prognozat vremea pentru toate regiunile țării. Aflăm astfel că în Banat temperaturile se vor încălzi treptat până pe 2 aprilie. După această dată și până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilații importante, în care zilele calde vor alterna cu cele reci. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi semnificative după data de 2 aprilie.

În Crișana, valorile termice vor fi în creştere treptată între 30 martie şi 2 aprilie, de la valori mai scăzute decât cele obişnuite ale perioadei la început (maxime de 10…13 grade şi minime de 2…5 grade) la o medie a celor diurne de 17…19 grade şi nocturne de 5…8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie, și în această parte a țării, vor fi fluctuații termice mari.

Transilvania se va confrunta cu o vreme mai rece decât normalul pentru această perioadă a anului, cu minime negative în special noaptea, urmând ca după data de trei aprilie să înceapă fluctuațiile de temperatură când vremea caldă va alterna cu cea rece. Potrivit meteorologilor, până în data de 2 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar, ulterior va fi mai ridicat.

În Maramureș, în perioada 29 martie-1 aprilie se anunță ploi slabe, cu caracter trecător, iar în 2 aprilie vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică (averse cu descărcări electrice). În ceea ce privește temperaturile, acestea vor fi scăzute în prima parte a intervalului, după care vor alterna – scăzute/ridicate.

Prognoza meteo pentru Moldova anunță o încălzire a vremii până pe 2 aprilie, urmând ca din 3 și până în 11 aprilie să alterneze zilele cu vreme caldă, cu perioade mai reci (17, 20 grade Celsius – 11, 14 grade Celsius). După data de 2 aprilie vor fi perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

Prognoza meteo în Dobrogea

Intervalul va debuta cu o vreme mai rece decât normal (cu maxime de 9…12 grade şi minime de 2…5 grade), dar se va încălzi semnificativ în 2 aprilie când se vor înregistra la amiază 15…18 grade, în medie.

Va ploua local şi temporar la începutul intervalului şi din nou, după data de 3 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată de ploaie, astfel că este posibil un regim pluviometric apropiat de cel normal.

În Muntenia, valorile termice vor fi în creștere între 30 martie și 2 aprilie, iar din 3 aprilie vor începe fluctuațiile de temperatură, la fel ca și în celelalte regiuni ale țării.

Vremea în Oltenia va fi nromală pentru această perioadă a anului, iar în data de 2 aprilie vor caracteriza o vreme caldă, cu 19…21 de grade la amiază. Din 3 aprilie până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate oscilaţii termice importante.

Trei coduri galbene de vânt puternic

Luni, 29 martie, până la ora 16.00, sunt în vigoare trei avertizări tip cod galben de intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55-60 km/h. Avertizările ANM sunt valabile pentru: județele Constanța, Galați, Iași, Vaslui și Tulcea.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com