Prognoza specială octombrie 2021. De ce fel de toamnă vom avea parte în acest an

Prognoza specială pentru luna octombrie 2021. Ce anunță meteorologii pentru această perioadă și de ce fel de toamnă vom avea parte în acest an. Deocamdată suntem la jumătatea lunii septembrie și temperaturile oscilează. Ziua s-a scurtat, diminețile sunt răcoroase și însoțite de ceață, iar seara temperaturile scad semnificativ.

a

Cum va fi vremea în toamna anului 2021

Temperaturile intră într-o ușoară scădere după data de 20 septembrie 2021, urmând ca din 27 septembrie, valorile medii să fie apropiate de cele normale pentru acest interval. Începând cu prima zi din luna octombrie, va urma o nouă răcire, dar vor fi temperaturi nu foarte scăzute comparativ cu normalul pentru acest interval.

În primele zile din luna octombrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, în timp ce regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit.

În intervalul 4 – 11 octombrie se va mai înregistra o ușoară răcire în toate regiunile țării, în timp ce cantitățile de precipitații se vor situa în limitele climatologice ale intervalului, la nivelul întregii țări.

Cea mai fierbinte vară înregistrată în Europa

Potrivit specialiștilor climatologi, vara anului 2021 a fost cea mai fierbinte înregistrată în Europa până acum. Au fost temperaturi extrem de mari, zeci de coduri care anunțat val de căldură și caniculă. Potrivit datelor din sistemul Copernicus Climate Change Service al Uniunii Europene, în 2021, la nivelul UE a fost înregistrată cea mai fierbinte vară din istorie.

Ce trebuie să știți este că media temperaturii la suprafaţa solului din lunile iunie-august s-a situat cu aproape 1 grad Celsius peste media din 1991-2020. Astfel a devenit cea mai călduroasă din acest set de date.

Se poate spune și că a fost un an al contrastelor, pentru că după o perioadă de caniculă și disconfort termic accentuat, ne-am confruntat cu intervale de instabilitate atmosferică și fenomenele asociate: ploi, vijelii, descărcări electrice, vânt puternic, dar și grindină.

Rămâne de văzut cum va fi această toamnă și dacă anul acesta ne vom bucura de o iarnă cu zăpadă, cum nu a mai fost de câțiva ani.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com