Protopopul din Țara Hațegului a trecut în neființă. A fost unul dintre cei mai iubiți duhovnici

S-a stins din viață protopopul din Țara Hațegului. Antonie Budiul a fost unul dintre cei mai apreciați preoți din țara noastră. Anunțul trist cu privire la trecerea lui în neființă a fost făcut chiar de către familia sa.

a

A murit protopopul Antonie Budiul

Zi de doliu în lumea preoției. Protopopul Antonie Budiul a plecat dintre noi. A fost unul dintre cei mai apreciați slujitori ai Domnului. În 2016, Antonie Budiul a primit din partea Patriarhiei Române Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție pe care o acordă Patriarhia.

Preotul era foarte iubit de către enoriași. Și-a început activitatea în urmă cu mulți ani, când a ridicat un lăcaș de cult în parohia Streisângeorgiu în vremuri grele pentru biserică, mai exact înainte de anul 1990.

Este o mare pierdere pe care toți cei care l-au cunoscut pe preotul Antonie Budiul, o resimt acum și deplâng dispariția acestuia.

Cu profundă tristețe am primit vestea trecerii la cele veșnice a celui care a fost
Pr. Antonie Budiul, Protopop al Protopopiatului Ortodox Român Hațeg.
Dumnezeu să-i așeze sufletul alături de cei drepți! Condoleanțe familiei îndurerate și credincioșilor, greu încercați de această tristă despărțire, a scris pe pagina de Facebook, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Antonie Budiul a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție acordată preoților din Patriarhia Română

Evenimentul prin care Protopopul a primit Crucea Patriarhală a avut loc în 2016.

Înalta distincție i-a fost acordată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Episcopiei Devei și Hunedoarei, ca semn de cinstire și prețuire pentru întreaga activitate depusă în slujba bisericii.

Distincția i-a fost conferită cu ocazia sfințirii noului sediu administrativ al Protopopiatului Hațeg din Episcopia Devei și Hunedoarei.  Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei.

Protopopul Antonie Budiul a construit un lăcaș de cult în anul 1990, iar după înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei, s-a implicat la ridicarea sediului administrativ al Protopopiatului Hațeg.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com