Provocarea zilei: ce vezi în această imagine? Testează-ți atenția

Testele care folosesc iluzia optică sunt din ce în ce mai populare în rândul celor care vor să-și antreneze mintea și să-și testeze atenția. Pe Internet circulă tot felul de variante distractive, cu tot cu interpretări care te ajută să afli lucruri despre tine.

a

Ce vezi în această imagine?

O imagine care implica un nivel ridicat de spirit de observatie, dar si de IQ, face furori printre studentii Universitatilor din strainatate.

Mai precis, doi profesori de psihologie de la Universitatea Flinders din Australia au venit cu o schita in care, la prima vedere, apare o femeie in varsta.

De fapt, desenul ascunde si imaginea unei domnisoare. Dincolo de testarea coeficientului de inteligenta, aceasta poza „tradeaza” si varsta fiecaruia.

Studiile au relevat ca persoanele peste 32 de ani observa mai intai femeia in varsta si abia apoi pe cea tanara. In schimb, oamenii sub 32 de ani o vad mai intai pe domnisoara.

Daca va este greu sa gasiti femeia tanara, iata un indiciu: obrazul stang al domnisoarei este din profil, iar nasul batranei este, de fapt, barbia tinerei.

Un alt test îți verifică atenția

Acest test îți pune atenția la treabă. Privește cu atenție imaginea de mai jos și spune câți cai cu trei picioare vezi. În total sunt 120 de cai, dar doar câțiva dintre ei sunt diferiți. Pune cronometrul și testează cât timp îți ia să descoperi. Unii au răspuns: 2 cai, 4 cai, 9 cai. Tu câți vezi? Nu trișa!

Provocarea zilei: ce vezi în această imagine? Testează-ți atenția

Câte tipuri de iluzii optice există

Există mai multe tipuri de iluzii optice. În primul rând sunt cele cognitive (rezultatul interferenţei inconştiente), considerate cele mai interesante pentru că
apar la interacțiunea diverselor idei predefinite privind lumea exterioară și care conduc la așa-numita deducție inconștientă.

Mai sunt iluziile psihologice care reprezintă efectul stimulării excesive de un anumit tip (poziție, culoare, luminozitate, etc).

Iluziile optice te pot ajuta să-și descoperi tipul de personalitate. Iată un astfel de exemplu! Ce vezi în această imagine?

Provocarea zilei: ce vezi în această imagine? Testează-ți atenția

Dacă ai văzut o mașină asta spune despre tine că ții foarte mult la libertatea ta, îți place să descoperi oameni și lucruri noi, ești într-o permanentă căutare. Ești o persoană extrovertită și mereu pregătită pentru acțiune.

Dacă ai văzut un om cu un binoclu înseamnă că ești o persoană analitică. Te bazezi foarte mult pe memoria vizuală și nu întâmpini probleme în a absorbi rapid tot felul de informații.

În cazul în care ai văzut litera A, asta spune despre tine că ai ochi de vultur. Ai o capacitate extraordinară de a vedea totul până la cel mai mic detaliu. Nu-ți scapă nimic și nu poți fi păcălit ușor.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com