AD

ACTUALITATE

Putem renunța la mască în spații închise, dacă ne-am imunizat complet? Valeriu Gheorghiță dă răspunsul

todayaprilie 1, 2021

Background
share close
AD
AD

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului este în plină desfășurare în România. Măștile de protecție sunt obligatorii atât în spațiile închise cât și în cele deschise și le poartă inclusiv cei care s-au imunizat cu ambele doze. Potrivit celor mai recente date pe acest subiect, persoanele care au făcut ambele doze de vaccin anti-coronavirus nu ar mai putea să se îmbolnăvească și nici să dea virusul mai departe.

Cei imunizați nu mai iau/transmit coronavirus

Un studiu efectuat în perioada decembrie 2020-martie 2021, pe 4.000 de angajați din sistemul sanitar, care au fost în linia 1, a arătat că cei vaccinați cu ambele doze nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc. Datele au fost făcute publice de către managera Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului a confirmat aceste informații.

Datele arată o reducere a transmiterii infecției cu SARS-CoV-2 de la persoanele vaccinate la cele nevaccinate și sunt studii făcute, de pildă, pe membrii familiei, unde cel puțin unul dintre ei a fost vaccinat, și au arătat o reducere a transmiterii la ceilalți membri ai familiei cu cel puțin 30 la sută, dacă cel puțin un membru era vaccinat, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Putem renunța la masca de protecție dacă ne-am imunizat complet?

CDC-ul a recomandat ca persoanele care au mai mult de două săptămâni de la doza de rapel, să renunțe la masca de protecție în spații închise, în care există un număr mic de persoane vaccinate.

Valeriu Gheroghiță spune că aceasta este recomandarea CDC, a centrului american și că până acum Centrul European de Control al Bolilor nu a făcut astfel de precizări.

Medicul a atras atenția că au apărut noi tulpini ale virusului, că ne aflăm în valul 3 al pandemiei și că trebuie să fim prudenți și să respectăm cu strictețe măsurile de prevenție.

„Chiar dacă am fost vaccinați, e important să înțelegem că până nu avem un număr suficient de mare de persoane vaccinate nu suntem în siguranță”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului a mai spus că, probabil, la un moment dat vor fi adoptate niște măsuri care să permită renunțarea la prevenție pentru cei vaccinați și care nu au un profil medical la risc, însă va fi o decizie la nivel național.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com