Raed Arafat a făcut primele declarații după explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari

Raed Arafat, Șeful departamentului pentru Situații de Urgență, este așteptat la Năvodari, pentru a gestiona situația critică după explozia care a avut loc la rafinăria Petromidia.

a

Raed Arafat a făcut primele declarații după explozia de la Rafinăria Petromidia

UPDATE: 13:30 Potrivit celor mai recente informații, incendiul de la Rafinăria Petromidia s-a reaprins

UPDATE 13:25 – Ministrul Sănătății a oferit primele informații despre starea celor 3 victime. Potrivit spuselor lui, victima care are arsuri pe aproximatic 45% din suprafața corporală a fost deja transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare. Cea de-a doua victimă are un traumatism lombar, iar cea de-a treia se confruntă cu arsuri la nivelul feței.

Update 13: 18 ”Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului” – ministrul Mediului, Tanczos Barna, conferință la Bistriţa.

Update 13:11 Dan Trifu, vicepreședinte ECO-CIVICA, a declarat pentru Antena 3 că-i roagă pe turiști să părăsească zona, căci încă este pericolul crescut: „Exista pericolul ca și alte subcomponente să explodeze”.

Update 13:08 Mașini de pompieri au fost trimise la Năvodari și din județele învecinate, potrivit ISU:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere

Update 13:05 Reprezentanții Rafinăriei au anunțat că producția a fost stopată și că rafinăria a intrat în procedura de oprire.

Update 13:02 Ro ALERT avertizează că fumul negru migrează spre mare, deci turiștii sunt încurajați să părăsească plaja. Cu toate acestea, autoritățile spun că nu mai există șansa de o nouă explozie.

Update 13:00  Inspectoratului pentru Situații de Urgență a informat că toate victimele sunt conștiente, iar starea lor de sănătate este stabilă.

Update 12:57 Și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne se deplasează către Năvodari.

Șeful DSU este așteptat la Năvodari pentru a gestiona și explica cum a fost posibilă o asemenea tragedie.

RO-ALERT încurajează turiștii să părăsească plaja

O explozie s-a produs vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Din primele informații, trei persoane au fost rănite în urma exploziei și au primit îngrijiri medicale. Dintre acestea, o persoană a suferit arsuri pe 45% suprafață de corp. Ca urmare a acestei întâmplări, a fost activat planul roșu de intervenție. În aceste momente, pompierii se luptă să stingă focurile.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com