Raed Arafat a vorbit din nou despre starea de urgență: „Depinde de ceea ce sesizează autoritățile”

De mai bine de două săptămâni, românii vorbesc tot mai des despre renunțarea la starea de alertă și revenirea la stare de urgență, din cauza numărului mare de persoane care s-au infectat cu noul coronavirus.
Chiar dacă mare parte din populație nici nu vrea să audă despre revenirea la starea de urgență, informațiile care apar în mediul online pe diverse site-uri arată că aceea este direcția în care ne îndreptăm.

Pentru a pune capăt acestor speculații, Raed Arafat le-a spus jurnaliștilor de la DC News că nu se pune problema ca România să revină la starea de urgență.

„Nu există așa ceva. Nu s-a discutat sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Noi am zis că există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe județe sau pe țară. Măsurile ar putea intra în vigoare oricând. Când apare o problemă, se poate lua decizia asta. Depinde de ceea ce sesizează autoritățile de sănătate publică. Se pot face carantinări, dar depinde de zonă, sunt mai multe aspecte. Nu neapărat tot județul, ci doar o localitate mică unde este un focar mai mare, trebuie analizat”, a spus Raed Arafat.

Declarația lui Raed Arafat vine la doar câteva zile după ce chiar el anunța în direct la Digi 24 că singura soluție pentru ca numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus să scadă ar fi reintroducerea stării de urgență: „Spitalele care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de Terapie Intensivă. «Matei Balș», «Marius Nasta», «Ana Aslan» sunt la capacitate maximă. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal. Dacă vom continua așa, vom depăși 1.000 de cazuri pe zi. Dacă vrem să scădem la 100 de cazuri pe zi, trebuie impuse măsuri foarte dure. Singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență”.

Declarația prin care Arafat anunța că singura soluție ar fi revenirea la starea de urgență a fost contracarată și de Nelu Tătaru, care a afirmat că România nu va intra din nou în carantină: „Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, odată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com