Raed Arafat anunță măsuri dure pentru cei care nu se supun termoscanării: „Refuzul înseamnă amendă!”

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a transmis un mesaj după toate incidentele care au avut în centrul oameni care au refuzat să le fie luată temperatura. Acesta a ținut să informeze, încă o dată, că termoscanarea este obligatorie prin lege, iar cei care nu se supun acestei măsuri vor fi amendați.

a

Raed Arafat avertizează că cei care refuză termoscanarea vor primi amendă

În urma mai multor incidente prin care românii au refuzat triajul epidemiologic, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a ținut să clarifice faptul că termoscanarea nu poate prelua în niciun fel datele persoanele care persoanei în cauză, punând capăt unor informații false care au apărut în spațiul public.

Mai mult, Raed Arafat a ținut să precizeze că refuzul este ilegal, așa că toți cei care vor face asta, vor primi amenzi. „Regula este regulă. Refuzul înseamnă amendă!”, a explicat șeful DSU.

Totodată, pentru a pune capăt îndoielilor românilor care se tem de termoscanare, el a explicat exact ce înseamnă acesta și a afirmat că tot acest procedeu este făcut pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

Termoscanarea e făcută de la distanță, printr-un scanner care îți vede temperatura, nu scrie numele tău, nu ia datele tale, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, nu ia nimic, nici măcar nu știe cum te numești. Dacă temperatura e peste un anumit nivel, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu”, a declarat Raed Arafat, potrivit a1.ro.

Nelu Tătaru crede că termoscanarea este crucială dacă dorim noi măsuri de relaxare

La rândul lui, și Ministrul Sănătății a ținut să precizeze că acest pas, al triajului epidemiologic, este extrem de important pentru eventuala relaxare din perioada ce va urma. Totodată, Nelu Tătaru a explicat că toate firmele au obligația de a face această termoscanare.

Trebuie să înţelegem un lucru. Acel termometru digital îl putem folosi şi noi acasa. Este un termometru pe care îl poate folosi toată lumea. Noi am recomandat să se ia temperatura, un minim triaj epidemiologic.

Termometrizarea este o măsură importantă pentru a ajuta la viitoarele măsuri de relaxare. Este datoria fiecărui agent comercial sau companie de a lua măsuri care să asigure o protecţie împotriva virusului”, a declarat Nelu Tătaru.

Raed Arafat a mărturisit că triajul epidemiologic bazat pe temperatură nu este eficient pentur persoanele deja infectate, ci pentru cele care transmit virusul fără a ști că îl au. Este vorba, așadar, despre pacienții asimptomatici.

Sursa: redactia.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com