RAED ARAFAT, DECLARAȚII DE ULTIMĂ ORĂ: „VAMA VECHE POATE FI BĂGATĂ ÎN CARANTINĂ!”

Raed Arafat a vorbit astăzi despre evoluția pandemiei pe teritoriul României. Secretarul de stat a explicat ce se va întâmpla cu Vama Veche. 

Centrul de comandă coordonat de Raed Arafat a făcut o analiză a localităților care au cel puțin un caz de Covid-19 raportat în decurs de 14 zile. 

Secretarul de stat în MAI a vorbit despre măsurile care ar putea fi luate în curând în localitățile în care virusul începe să se răspândească foarte mult.

„Acolo se face o analiză pe zonă. Se ia procentul celor pozitivi la populația zonei respective, se ia răspândirea, se iau și alte criterii – complianța populației cu măsurile de protecție, mai multe chestii pe care le analizează în mod normal DSP-ul, Comitetul județean pentru situații de urgență și trebuie să le avizeze Institutul Național de Sănătate Publică până se emite ordinul de izolare a zonei sau de luare a unor măsuri în zonă. S-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția (circulației – n.r.) pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii”, a explicat Arafat, la Digi24.

„Se poate face o carantină totală!”

Întrebat dacă o astfel de localitate poate fi băgată în carantină, medicul a răspuns: „Da! Și în condițiile noii legi se poate face o carantină zonală”.

„De fapt, la Vama Veche se întâmplă transmiterea, dar manifestarea bolii, după câteva zile, apare la om acasă, când ajunge la el acasă”, a punctat Arafat.

„Controale și respectarea regulilor, la acest moment. Și asta se face, au început controale din ce în ce mai dese, astăzi exact acesta a fost scopul videoconferinței cu premierul: să se intensifice cât mai mult controalele pe respectarea regulamentelor care sunt impuse, pentru că asta este soluția, în final”, a mai spus secretarul de stat. 

Sursa: cancan.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com