Raed Arafat, declarații importante despre COVID-19: „E foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună”

Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat că există posibilitatea ca starea de urgență în România să mai fie prelungită cu încă o lună. Dacă oamenii continuă să încalcă măsurile militare, vor apărea focare pe care autoritățile nu vor mai avea șansa de a le controla.

Cât mai durează starea de urgență în România

Conform Digi24, Raed Arafat a precizat că starea de urgență va putea fi prelungită cu încă o lună în România. Această măsură va fi luată în cursul săptămânii viitoare, deoarece România va ajunge la data limitării a stării de urgență.

Potrivit secretarului de stat, starea critică poate urca, apoi coborî sau ambele cazuri pot rămâne constante.

Totodată, șeful DSU a subliniat posibilitatea ca România să nu iasă din starea de urgență înaintea de sfârșitul lunii mai.

Prim-ministrul, Ludoiv Orban și Președintele României au declarat în cursul săptămânii că va urma o perioadă grea pentru cetățenii români și s-a făcut apel la românii din diasporă să nu se întoarcă acasă de sărbători.

Pe 16 martie, Klaus Iohannis a semnat decretul privind instituirea stării de urgență în România pe o perioadă de 30 de zile. Săptămâna viitoare, aceste decret va expira.

Focare noi pe care autoritățile nu le pot controla

Secretarul de stat, Raed Arafat a declarat vineri, că autoritățile sunt echipa cea mai importantă în combatarea coronavirusului în acest moment pentru România.

Dacă oamenii nu vor respecta măsurile de urgență impuse, România se va confrunta cu focare mult mai periculoase pe care autoritățile nu vor reuși să le controleze, ceea ce va însemna un adevărat pericol pentru toată țara.

Acesta  susține că pandemia de coronavirus trebuie să fie o lecție serioasă pentru toată populația, deoarece aproximativ toate țările sunt nepregătite în acest val de criză.

Actorul principal care este partenerul nostru este populația și, dacă populația nu aplică măsurile, riscul e să apară focare pe care nu mai putem să le controlăm și să ajungem la măsuri de carantinare mai dure pentru că nu s-au respectat unele măsuri. Măsurile de acum sunt foarte ok, am fost printre țările care am luat măsuri din timp și de aceea se prelungește perioada cu numere mai mici de cazuri.Această criză va trece, dar sper că lecția va fi că trebuie să fim mai pregătiți”, a spus Arafat.

Întrebat dacă există posibilitatea ca numărul de cazuri să crească, acesta a precizat că iremediabil se vor înregistra mult mai multe cazuri de infectare și decese în România.

Creștere de număr de cazuri, fără discuție va fi. Decese, din păcate vor fi. Să vă dau cifre, nu voi face niciodată, chiar dacă circulă estimări. Estimările rămân estimări. Este posibil ca, dacă întârziem unele măsuri, cifra să crească mai repede. Până acum am crescut destul de lin. Acum să vedem ce va fi. Măsuri s-au luat, avem semnale că nu toata lumea respectă măsurile, asta e cel mai grav”, a spus Raed Arafat.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com