Rafila, despre vacanțele în Grecia sau Bulgaria: „E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară.”

Sezonul vacanțelor a început. Având în vedere situația cu care se confruntă omenirea, multe domenii au fost afectate, în special turismul. Cu toate acestea, mai multe țări, precum Grecia sau Bulgaria, iau măsuri în ceea ce privește reluarea activității turistice și se pregătesc să îi aștepte pe oaspeții străini cât mai repede, de la 15 iunie, respectiv 1 iulie. Deși oamenii sunt încă rezervați în ceea ce privește vacanțele, Rafila a vorbit despre riscurile scăzute prevăzute de vacanțele în aceste țări.

Rafila, despre vacanțele în Grecia sau Bulgaria: „E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară.”

Rafila a declarat că, deși cazurile de infectare se mențin pe o pantă descendentă, situația nu permite încă o relaxare completă. Restricțiile vor fi ridicate treptat, pentru că riscul de îmbolnăvire nu a dispărut și pot apărea oricând noi focare. Deși sezonul cald nu ar favoriza virusul, nu există dovezi clare care să ateste că în această perioadă virusul și-ar schimba caracteristicile și că transmisibilitatea este mai mică.

În ceea ce privește cifrele, Rafila a adăugat că, în România, rata de transmitere se menține în jurul valorii de 0,9, ca în majoritatea țărilor din UE și din Europa. Astfel, el a vorbit despre vacanțele în Grecia sau Bulgaria și riscul pe care îl prevăd acestea. Deși „orice călătorie suplimentară poate să afecteze cifrele”, Rafila a precizat că șansa de a ne infecta în una dintre aceste două țări este mai mică decât în Români, acestea având o incidență mai mică a infecției.

„E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât în țară. Deplasările în marea majoritate vor fi cu autoturisme individuale, ceea ce limitează transmiterea infecției. La începutul pandemiei multe dintre cazuri au fost semnalate în călătoria pe această rută (aviatică, n.red.), nu știu dacă din avion, dar cu siguranță în aeroport sunt puncte nevralgice.”, a subliniat Alexandru Rafila.

Grecia și Bulgaria redeschid sezonul turistic de la 1 iulie. Autoritățile îi asigură pe turiști că vor avea parte de o vacanță în siguranță și vor adopta toate măsurile de prevenire necesare pentru a evita evenimentele neplăcute.

Sursa: huff.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com