AD

ACTUALITATE

Război în Ucraina. Încep negocierile de pace între Rusia și Ucraina

todayfebruarie 28, 2022 8

Background
share close
AD
AD

Delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au întâlnit luni dimineață, în a cincea zi de război, pentru o rundă de negocieri care să aducă pacea pentru ucrainieni. Ministerul de Externe din Belarus a postat o imagine cu sala în care vor avea loc discuțiile.

UPDATE 18: 40. Negocierile între delegațiile Ucrainei și Rusiei s-au încheiat. Părțile pleacă acasă pentru consultații, urmând ca ulterior să se reîntâlnească pentru noi concluzii.

Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mikkhailo Podoliak, a declarat că e nevoie de consultări suplimentare, motiv pentru care ambele delegații se întorc la Moscova, respectiv Kiev.

„Delegațiile ucrainene și rusești au încheiat astăzi prima rundă de negocieri; scopul lor a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei și a acțiunilor militare.

Am stabilit o serie de priorități pe care le vom analiza, pentru a lua decizii, pentru a vedea cum putem pune în practică înțelegerile. Părțile merg în capitalele lor și părțile s-au înțeles ca în viitorul imediat apropiat să mai avem o rundă de negocieri unde temele abordate vor face pași concreți. Urmatoarea rundă de negocieri va fi la granița Belarus-Polonia”, a declarat consilierul prezidențial, Mihail Podoleac, potrivit digi24.ro.

RIA Novosti spune că partea rusă și ucraineană au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora urmează să fie luate unele decizii.

UPDATE 18:20. Potrivit presei, negocierile dintre reprezentanții ruși și cei ucraineni s-au încheiat. Momentan, nu s-au anunțat deciziile luate în urma acestei discuții.

Cert e că la puțin timp după încheierea acestor negocieri, Zelenski a anunțat că a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. „Astăzi am semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Sunt destul de sigur că e real.”, a fost mesajul postat de președintele ucrainean.

La ceremonia de semnare au participat președintele Radei Supreme Ruslan Stefachuk și prim-ministrul Denys Shmyhal. Totul are loc printr-o procedură specială. „Facem apel la Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei pentru o nouă procedură specială”, a spus Volodimir Zelenski, într-un mesaj video, înaintea negocierilor.

„Obiectivul nostru este să fim alături de toţi europenii şi, cel mai important, să fim egali. Sunt sigur că aşa este corect. Sunt sigur că merităm asta”, a mai spus Zelenski.

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, suspendate?

UPDATE ora 16.50 Negocierile dintre Rusia și Ucraina sunt în desfășurare de cinci ore. Au existat informații în mediul online că acestea s-au încheiat în jurul orei 16. Însă, în cele din urmă, s-a dovedit că a fost vorba doar despre o pauză.

La un moment dat, negocierile au fost suspendate ca reprezentanții delegațiilor să discute cu liderii țărilor implicate în conflict.

UPDATE ora 16.20 „Bombardamentele asupra zonelor rezidențiale nu pot fi numite altfel decât crime de război”, a comunicat Ministerul ucrainean pentru Situații de Urgență, după ce a distribuit imagini cu victime în rândul civililor după tirurile ruse care au lovit zone rezidențiale.

UPDATE ora 15.50 Elveția va aplica pachetul de sancțiuni impuse de către UE împotriva Rusiei.

UPDATE ora 15.40 SUA a luat decizia momentului. Americanii evacuează Ambasada din Minsk, capitala Belarus.

Negocierile de pace Rusia – Ucraina au început

UPDATE ora 15.20 Potrivit unui mesaj transmis pe Twitter, Ministru al Afacerilor Externe din Belarus a transmis că Președintele Lukașenko speră în cel mai sincer mod ca în timpul discuțiilor de astăzi să fie posibil să se găsească soluții la problemele critice.

„Și toți belarușii se roagă pentru asta”, a mai adăugat oficialul.

UPDATE ora 14.50 Ucraina își numără morții, chiar în timpul negocierilor de pace. Ultimul bilanț al victimelor indică 352 de uciși civili, dintre care 16 copii.

UPDATE ora 13.40 În timp ce se duc negocieri de pace în Belarus, la Harkov se dezlănțuie iadul pe pământ. Al doilea oraș din Ucraina este puternic bombardat în plină zi, potrivit unor informații ale oficialilor de acolo. Sunt victime la tot pasul. Doar în ultima oră, sunt zeci de civili uciși, dar și sute răniți. A avut loc și un atac și în zona unui centru comercial. Tot mai multe zone rezidențiale sunt lovite de armata rusă.

Iată imagini filmate cu puțin timp în Harkov.

UPDATE ora 13.10 Negocierile între Ucraina şi Rusia au început în Belarus. Este și confirmarea venită și din partea consilierul preşedintelui ucrainean Mihailo Podoliak, printr-un mesaj de tip text, potrivit Reuters.

Înainte de anunț, biroul de presă al lui Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va cere la negocieri instituirea imediată a unui armistiţiu. Se va cere și retragerea forţelor militare ruse din Ucraina.

UPDATE ora 13.00 Au început negocierile de pace între Rusia și Ucraina. Cele două delegații s-au așezat la aceeași masă pentru a găsi soluții pentru încetarea bombardamentelor.

Zelenski, mesaj pentru România

UPDATE ora 12:45 Președintele Zelenski a publicat mesaje pe rețelele de socializare prin care mulțumește României pentru ajutorul acordat. 

„Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre. Îi sunt recunoscător lui @KlausIohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, este mesajul președintelui Zelenski.

UPDATE ora 12:00 Mesajul lui Zelenski pentru militarii ruși: „Plecați!”

Președintele Zelenski are un mesaj emoționant pentru militarii ruși care participă la invazia în Ucraina: „Părăsiți tehnica militară și plecați, nu credeți în ce vă spun comandanții voștri, pur și simplu plecați”.

Întreb mamele, copiii, tații din Rusia: mii de soldați de ai voștri au picat deja, pentru ce ați venit, de ce ați veni?”, a continuat el.

UPDATE ora 11:30 Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să fie primită în Uniunea Europeană de urgență. Șeful de stat ucrainean susține că soldații ucraineni nu luptă doar pentru țara lor, ci pentru toată Europa.

UPDATE ora 11:13 Negociatorul rus Vladimir Medinski a declarat că oficialitățile ruse își doresc să ajungă la un acord în interesul ambelor părți. În acest timp, aceștia sunt așteptați la granița ucraineano-belarusă.

UPDATE ora 11.00 La negocierile de pace din Belarus, la Gomel, delegația Ucrainiei a ajuns cu elicopterul. Se așteaptă și delegația rusă.

Război în Ucraina. Încep negocierile de pace între Rusia și Ucraina

Ministerul de Externe din Belarus a publicat la prima oră a dimineții o fotografie cu locul negocierilor dintre delegațiile din Ucraina și Rusia.

„În Belarus, totul este pregătit pentru a găzdui negocierile Rusia-Ucraina. Așteptăm sosirea delegațiilor”, a scris Ministerul pe Twitter.

Ministrul adjunct de interne din Ucraina, Evgeny Yenin, a declarat că discuțiile dintre delegația ucraineană și rusă, stabilite să se desfășoare la graniţa cu Belarus, vor avea loc luni dimineață.

delegație ucraineană va merge în orașul Gomel din Belarus (la frontiera cu Ucraina), pentru a participa la negocieri. Acolo se află deja o delegație rusă.

Ce spune președintele Zelenski despre negocierile din Belarus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat anterior duminică că „nu crede” în rezultatul discuțiilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus. Șeful statului a adaugat însă că „trebuie încercat”.

“Voi fi sincer, ca întotdeauna, nu cred în rezultatul acestei întâlniri. Dar hai să încercăm, să nu fie niciun cetățean ucrainean care să mai aibă dubii că eu, ca președinte, am încercat să opresc războiul atunci când exista o șansă”, a spus Zelenski.

Ucraina confirmase anterior că va participa la negocierile cu Rusia într-o regiune de la frontiera sa cu Belarusul.

SURSA: https://redactia.ro/

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com