Război în Ucraina. Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să continue rezistența.

Visa și Mastercard se retrag din Rusia

Mastercard și Visa au anunțat că își suspendă operațiunile în Rusia în semn de protest față de invadarea Ucrainei.

a

Într-o declarație, Mastercard a spus că băncile rusești nu vor mai fi susținute de rețeaua sa și că orice card emis de companie în afara țării nu va funcționa la comercianții sau bancomatele rusești.

Compania a declarat că a ascultat declarațiile partenerilor și a luat decizia din cauza „naturii fără precedent a conflictului actual și a mediului economic incert”, relatează BBC.

Între timp, Visa a spus că va lucra pentru a opri toate tranzacțiile din țară în zilele următoare, adăugând că cardurile Visa emise de instituții financiare din afara Rusiei vor înceta să funcționeze și pe teritoriul țării.

Al Kelly, directorul general și președintele companiei, a declarat că Visa a fost „obligată să acționeze în urma invaziei neprovocate a Ucrainei de către Rusia și a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”.

„Regretăm impactul pe care îl va avea acest lucru asupra stimaților noștri colegi și asupra clienților, partenerilor, comercianților și deținătorilor de carduri pe care îi deservim în Rusia. Acest război și amenințarea continuă la adresa păcii și stabilității cer să răspundem în conformitate cu valorile noastre”, a conchis el.

e

Canada își sfătuiește cetățenii să plece din Rusia cât mai pot

Canada le-a spus cetățenilor săi astăzi să părăsească Rusia „în timp ce mijloacele comerciale sunt încă disponibile”, spunând că în acest moment condițiile de securitate sunt imprevizibile și s-ar putea deteriora fără notificare.

„Disponibilitatea zborurilor devine extrem de limitată… Capacitatea ambasadei noastre de a furniza servicii consulare în Rusia ar putea deveni sever limitată”, a precizat Ministerul de Externe al Canadei într-un aviz de călătorie.

Medici Fără Frontiere: Situația umanitară la Mariupol este „catastrofală”

Situația umanitară din portul Mariupol din sudul Ucrainei este „catastrofală” și este vital ca civilii să fie evacuați, a avertizat un înalt oficial al ONG-ului Medici fără Frontiere (Médecins Sans Frontières, MSF).

Orașul a fost asediat de forțele ruse și se află aproape de granița cu agresorul său, în partea de sud-est a Ucrainei.

Un presupus acord de încetare a focului acolo pentru a permite civililor să fie evacuați în siguranță nu s-a concretizat niciodată.

„Este imperativ ca acest coridor umanitar, care ar fi putut fi creat astăzi, dar care nu a fost cu adevărat pus în aplicare în urma nerespectării încetării focului, să fie pus în aplicare foarte rapid pentru a permite populației civile, femei și copii, să ajungă din acest oraș,… situația este catastrofală și se înrăutățește pe zi ce trece”, a declarat coordonatorul pentru urgențe MSF în Ucraina, Laurent Ligozat, pentru Agenția France-Presse (AFP).

sursa: fanatik.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com