Război în Ucraina, ziua 47. Cancelarul Austriei despre întâlnirea cu Putin: Directă, deschisă și grea. Nu a fost o vizită de prietenie. Lavrov: Nu va mai exista încetare a focului până la un acord final

Premierul Indiei, după discuția cu Joe Biden: Sperăm ca actualele discuții dintre Rusia și Ucraina să ducă la pace

Premierul indian Narendra Modi a declarat, în timpul întâlnirii sale video cu președintele american Joe Biden, că a făcut apeluri repetate la președintele Rusiei, Vladimir Putin și la cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să poarte convorbiri directe.

a

Narendra Modi a declarat că războiul din Ucraina este îngrijorător și a condamnat uciderea de civili inocenți. 

Sperăm ca actualele discuții dintre Rusia și Ucraina să ducă la pace”, a mai spus premierul indian. „De asemenea, am subliniat nevoia de securitate pentru civilii din Ucraina și de aprovizionare și asistența umanitară nestingherită pentru aceștia”, a mai spus Modi.

La sfârșitul lunii martie, Joe Biden a calificat reacția Indiei față de războiul pornit de Rusia contra Ucrainei drept foarte timidă. Mai mult, India a refuzat să condamne Rusia la ONU și încă nu a aplicat sancțiuni Moscovei. 

Croația expulzează 18 diplomați și 6 angajați ai Ambasadei Rusiei

Ministerul de Externe al Corației l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse pentru a-i pune în vedere s-a luat decizia ca 24 deangajați ai ambasadei  Rusiei din Zagreb vor fi expulzați din cauza invaziei din Ucraina.

„Luni, Ministerul de Externe și Afaceri Europene l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a i se comunica puternica noastră condamnare a agresiunii brutale a Moscovei contra Ucrainei și a numeroaselor crime de război comise de trupele rusești”, se arată într-o declarație a instituției. 

Ambasadorului rus i s-a prezentat o notă prin care era informat că, în conformitate cu Convenția de la Viena privitoare la Relațiile Diplomatice, Croația a decis reducerea numărului de persoane, cu rol diplomatic sau administrativ, din Ambasada Rusiei la Zagreb la nivelul personalului Ambasadei Croației la Moscova.

Prin nota respectivă s-a cerut ca 18 diplomați și șase membri ai personalului administrativ trebuie să plece din Croația.

Russia was once again called upon to cease all military activities immediately and withdraw its troops from the entire Ukrainian territory, as well as to secure evacuation routes and humanitarian corridors.

It was underlined that Croatia expects that those responsible for war crimes be brought to justice.

acum 3 ore

Mariupolul ar putea fi atacat cu arme chimice. Informația, confirmată de rebelii din Donbas

Militanții pro-ruși din Donbas au confirmat public intenția Rusiei de a ataca cu arme chimice orașul Mariupol, în care continuă să reziste câteva formațiunu militare ucrainene. 

Declarația a fost făcută de Eduar Basurin, din „Miliția Poporului” a autoproclamatei Republici Populare Donețk, potrivit Unian.

Rusia ar putea lansa atacul cu arme chimice asupra combinatului Azovstal, pentru a-l putea cuceri de la cei pe care Kremlinul îi consideră „fasciști”, și care s-ar ascunde acolo.

Un asalt asupra combinatului, care are multe etaje subterane, ar fi inutil, potrivit sursei citate, astfel că acolo superioritatea numerică nu contează prea mult. În aceste condiții, concentrarea invadatorilor va fi pe ocuparea tuturor căilor de acces în combinat.

„În principiu, este posibil să faci asta. Și, până la urmă, mă gândesc că va fi rorlul trupelor de război chimic, care va găsi metoda prin care să scoată din galerii aceste cârtițe”, a spus Basurin.acum 3 ore

Cancelarul Austriei despre întâlnirea cu Putin: Directă, deschisă și grea. Nu a fost o vizită de prietenie

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că întâlnirea sa cu președintele rus Vladimir Putin a fost „directă, deschisă și grea”. 

Într-o declarație făcută după întrevedere, care a durat circa 90 de minute, Nehammer a declarat că nu a fost o vizită prietenească, și că scopul a fost să nu lase niciun efort nefăcut în încercarea de a ajunge la o rezoluție de încetare a conflictului sau cel puțin de a obține un progres în ceea ce privește situația umanitară a civililor din Ucraina.

El a adăugat că cel mai important mesaj pentru Putin a fost că războiul trebuie oprit imediat, pentru că în război nu există decât pierzători.

Austria a fost una dintre țările care au avut relații foarte bune și apropiate cu Rusia înainte de invadarea Ucrainei, dar după 24 februarie Viena și-a declarat solidaritatea cu Kievul și a denunțat crimele de război ale trupelor ruse.acum 3 ore

Lavrov: Nu va mai exista încetare a focului în Ucraina până la un acord final

Rusia nu-și va opri atacurile din Ucraina înaintea următoarei runde de negocieri de pace, a declarat ministrul de externe Serghei Lavorv, într-un interviu pentru televiziunea de stat de la Moscova.

El a mai spus că Vladimir Putin a ordonat ca operațiunile militare să fie suspendate în timpul primei runde de negocieri de pace dintre Rusia și Ucraina, dar poziția Moscovei s-a schimbat între timp. Lavrov a mai spus că nu vede niciun motiv pentru a nu continua convorbirile cu partea ucraineană , dar a insistat că Moscova nu își va mai opri atacurile pentru următoarea reuniune.

Ministrul de externe al Rusiei a mai spus că s-a convins că ucrainenii nu sunt dispuși să oprească, la rândul lor, operațiunile militare, așa că o decizie de încetare a focului nu va mai apărea înainte de a se ajunge la un acord final.

Lavrov a mai acuzat Kievul că a prezentat Moscovei un acord de pace „inacceptabil”, care deviază de la înțelegerile anterioare. Partea ucraineană a respins afirmațiile lui Serghei Lavrov ca pe o tactică de a submina Ucraina sau de a distrage atenția de la acuzațiile de crime de război contra trupelor ruse.

Lavrov a mai spus că apelul șefului diplomației europene, Josep Borrell, ca țările UE să continue să înarmeze Ucraina reprezintă o întoarcere la 180 de grade în politica europeană. 

SURSA : FANATIK.RO

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com