AD

ACTUALITATE

Recomandarea OMS: a nu se utiliza Ivermectina la pacienții cu Covid-19. Care este motivul

todayaprilie 1, 2021

Background
share close
AD
AD

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat să nu se folosească Ivermectina la pacienții diagnosticați cu coronavirus. Potrivit OMS, excepție fac studii clinice. Totul a pornit de la campaniile de promovare pe Facebook ale acestui medicament. S-a scris că Ivermectina se folosește în tratamentul împotriva temutului virus, însă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au o cu totul altă părere.

Ce spune OMS despre Ivermectină

Conform OMS, studiile clinice au arătat că Ivermectina împotriva coronavirusului nu a avut rezultatele așteptate. Din acest motiv, experții în sănătate au recomandat a nu se utiliza acest medicament în tratarea infecției cu virusul Sars Cov 2, indiferent de cât de stadiul bolii.

Recomandarea noastră este de a nu se utiliza Ivermectina pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. Recomandarea se aplică indiferent de nivelul de gravitate sau de durata simptomelor, a declarat un reprezentant al OMS.

În cadrul unei conferințe de presă, Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu combaterea COVID-19 din cadrul OMS, a subliniat că medicamentul numit Ivermectină poate fi folosit, în continuare, doar în cadrul studiilor clinice.

Recomandarea OMS, prima care vizează Ivermectina, a fost făcută la scurt timp după cea formulată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), care a transmis că nu recomandă utilizarea acestui medicament, cu excepţia studiilor clinice.

Ce este Ivermectina

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Ivermectina este un chimioterapic antiparazitar, fiind utilizat în tratamentul bolilor parazitare atât în medicina veterinară cât și în medicina umană.

În România este aprobat un singur medicament de uz uman care conține ivermectină, sub formă de cremă, administrat în acnee rozacee.  În Europa sunt disponibile mai multe medicamente care conțin ivermectină pentru indicații antiparazitare precum și cea pentru acnee rozacee.

Pacienții sunt sfătuiți să nu recurgă la administrarea ivermectinei în afara indicațiilor terapeutice deoarece până în prezent nu sunt disponibile date certe privind eficacitatea acesteia în Covid-19. Până în prezent, ANMDMR nu a primit nicio solicitare de evaluare în vederea aprobării desfășurării de studii clinice cu ivermectină, pe teritoriul României, se arată pe siteul anm.ro.

Ivermectina este medicamentul despre care s-a vehiculat în spațiul public, că l-ar fi luat artista Cornelia Catanga. Interpreta de muzică lăutărească s-a stins din viață în urma unui stop cardiorespirator care s-a suprapus peste o infecție cu coronavirus.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com