Reguli noi de intrare în Marea Britanie. Ce schimbări aduce brexitul

După ce Regatul Unit a ieșit din Uniunea Europeană, au apărut mai multe modificări în ceea ce privește deplasarea între state. Află ce reguli au fost impuse și de ce trebuie să ții cont atunci când vrei să mergi în Marea Britanie. De la 1 ianuarie vor intra în vigoare mai multe măsuri, pe care toți trebuie să le respecte cu strictețe.

a

Măsuri post-brexit

Din ianuarie, toți cei din Marea Britanie, precum și din Elveția, Norvegia, Islanda și Liechtenstein, trebuie să aibă pașaport valabil pentru încă cel puțin șase luni. De asemenea, e necesară o asigurare de călătorie cu componentă de sănătate. Aceste măsuri sunt valabile și pentru cei care circulă din altă țară spre Marea Britanie.

Mai mult, și în ceea ce privește deplasarea animalelor au loc schimbări. Actualul sistem de pașapoarte UE pentru animale de companie nu se va mai aplica. Stăpânii trebuie să obțină un certificat de la medicul veterinar. Actualul sistem de pașapoarte UE pentru animale de companie nu se va mai aplica.

La frontieră, cei din UK vor sta la alte cozi, față de ceilalți cetățeni din statele Uniunii

De la 1 ianuarie, libera circulație a persoanelor între Marea Britanie și UE se va încheia. Cei din UK, care vor să se mute într-o țară a Uniunii Europene, vor trebui să obțină permise de rezidenți noi și vor trece prin mai multe analize de acte. Totul se va desfășura strict și va fi nevoie de timp.

Dacă sunteți cetățean al UE care locuiește deja în Marea Britanie, drepturile dvs. vor rămâne neschimbate până la 30 iunie 2021. Pentru a mai putea rămâne, fie va trebui să deveniți cetățean al Marii Britanii sau să aplicați la Schema de decontare a UE.

Cei care nu vor fi deloc afectați sunt cei din Irlanda.

Persoanele care doresc să se mute în Marea Britanie pentru a lucra, a trăi sau a studia acolo vor trebui să solicite și să plătească pentru o viză. Viza se va obține după anumite teste și va trebui să plătești și o anumită sumă de bani.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com