Reguli noi la terase de la 1 iunie. Ce trebuie să respecte clienții

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat aseară, 22 mai, că este foarte posibil ca de la data de 1 iunie să se deschidă terasele, iar de pe 15 iunie să putem merge chiar și în concediu pe litoral. Vestea îi bucură pe majoritatea românilor, însă cu toate acestea, nimic nu va mai fi la fel ca înainte. Un nou set de reguli noi la terase a fost întocmit pentru a limita răspândirea noului coronavirus atunci când românii vor ieși cu prietenii le terasă și toată lumea va trebui să se conformeze.

a

Reguli noi la terase de la 1 iunie. Ce trebuie să respecte clienții

Regulie noi trebuie respectate cu sfințenie, atât de clienți, cât și de comercianți. Toți patronii care vor intenționa să își deschidă terasele și să primească clienți din nou, sunt obligați să respecte normele în vigoare.

Cel mai important aspect este acela al distanțării meselor la cel puțin 2 metri. Între scaune va trebui să existe un spațiu de 1,5 metri, iar clienții vor purta masca de protecție doar atunci când se află în anumite zone comune, nu când stau la masă ( de exemplu, când se ridică să meargă la toaletă). Totodată, la o masă vor putea sta maxim 6-8 persoane.

Toate aceste norme au fost stabilite de Asociația Restaurantelor din România (HORA) cu Guvernul României și vor fi lansate în perioada imediată, a declarat Dragoș Petrescu, secretar general HORA și proprietar al lanțului de restaurante City Grill, potrivit profit.ro.

În săptămânile următoare vor fi deschise și restaurantele, însă treptat. Pentru început acestea se vor deschide 50% din interior plus terasele, iar apoi urmează să fie deschide complet dacă lucrurile evoluează așa cum ar trebui. În mdo evident, totul depinde de evoluția numărului de noi îmbolnăviri.

Principalele reguli pe care clienții și patronii vor trebui să le respecte cu strictețe odată cu redeschiderea teraselor sunt următoarele:

  • distanța dintre mese trebuie să fie de 2 metri
  • se va delimita un culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor
  • ospătarii și barmanii vor fi obligați să poarte masca de protecție
  • clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență
  • la o masă pot sta maxim 8 persoane
  • mesele trebuie să fie dezinfectate după fiecare client
  • angajații vor fi supuși unui triaj epidemiologic strict înainte de a intra în tură

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com