Reputatul medic Valeriu Pripa a murit din cauza coronavirusului

Medicul radiolog Valeriu Pripa, care activa în cadrul unei clinici private din Chișinău, a murit la vârsta de 59 de ani.

Decesul lui a fost anunțat cu mare regret de Ministeri Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca urmare a infectării cu coronavirus.

Valeriu Pripa a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat

diagnosticul de COVID-19. Acesta suferea de alte maladii cronice, hipertensiune de gradul III. Medicii au luptat pînă în ultima clipă pentru viața acestuia, potrivit timpul.md.

În urma unei analize epidemiologice s-a constatat că infectarea nu a avut loc în cadrul spitalului în care lucra. Medicul efectuase de curând o vizită în Marea Britanie.

Moartea medicului Valeriu Pripa este al treilea deces din rândul medicilor, în Republica Moldova, de la izbucnirea pandemiei.

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu coronavirus, a fost internat în spital!

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu coronavirus a fost internat în spital după ce simptomele au persistat.

”La recomandarea medicilor săi, premierul a fost internat în spital pentru analize”, se arată într-un comunicat emis de la biroul său din Downing Street.

Potrivit comunicatului, aceasta este o măsură de precauţie, pentru că simptomele de coronavirus ale premierului persistă la 10 zile de la diagnosticarea sa. 

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiat

”Premierul mulţumeşte personalului medical pentru efortul său incredibile şi cere populaţiei să respecte recomandările Guvernului de a sta în casă, să protejeze sistemul naţional de sănătate şi să salveze vieţi”, se arată în finalul documentului.

sursa:wowbiz

Loading...

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE