Respirăm de 23.000 de ori pe zi. Ce ajunge în plămânii noștri și cum știm că virusul a depășit sistemul de apărare al organismului

Aerul curat a devenit mai important ca niciodată. Toată lumea caută zone nepoluate, fără aglomerație și factori care ar putea dăuna respirației. Într-o perioadă dominată de pandemia de coronavirus, oamenii au devenit reticenți în a se apropia de alți oameni, mai ales de persoane necunoscute, în a folosi mijloace de transport în comun, și în general, în a respira același aer împreună cu alte persoane. Aceste griji au apărut odată cu temutul virus și de atunci interacțiunea dintre oameni s-a limitat simțitor.

Cât de important este aerul curat

Oxigenul este indispensabil vieții, asta o știm cu toții, dar calitatea aerului nu ne-a preocupat niciodată mai tare decât acum. De când a părut coronavirusului, printre măsurile luate de autorități, a fost și masca de protecție. Din acel moment, mulți și-au pus problema cât de important este să respirăm aer curat.

Respirăm de aproape 16 ori pe minut, de 23.000 ori pe zi, de 600 de milioane de ori într-o viață.

Sistemul respirator realizează una dintre funcțiile vitale prin care se face schimbul de gaze între mediu și organism.

Este bine de știut că la o persoană în repaus frecvența respiratorie variază între 12 -18 respirații pe minut și că la femei valorile sunt mai mari decât la bărbați. În același timp, în cazul copiilor, frecvența respiratoriu variază între 20-30 respirații pe minut.

Cum atacă coronavirusul plămânii

Simptome minore: există o perioadă în care majoritatea pacienților au simptome minore: strănut, coriză, mialgii discrete, moment în care virusul ajunge la nivel pulmonar și se înmulțește. În funcție de aparatul imunitar individual, el poate rămâne în faza aceasta, sau poate să inducă o reacție de apărare în exces, cu stimularea inflamației, cu reacții acute, febră, gâfâiala, respirație grea și tulburări de tranzit. Este momentul în care virusul a depășit sistemul de apărare al organismului.

💥 Pastila Emotionala cu Psiholog Ana-Cristina Babita, invitata Psiholog Educational Irina Stanciu 💥 Subiect: rolul de parinte in viata unui om. 💥 .

De exemplu, în cazul coronavirusului, cea mai frecventă complicație este pneumonia, dar nu una obișnuită ci o pneumonită, adică o stare a plămânilor în care este afectat țesutul interstițial, iar în vasele plămânilor se formează cheaguri. În cazul unei pneumonii obișnuite sunt afectate alveolele pulmonare.

Din moment ce au luat virusul, riscă să facă pneumonită în special cei trecuți de 62 de ani, diabeticii, cei care suferă de boli cronice și boli autoimune.

Nimeni nu se aștepta la o boală care să nu se potrivească tiparului de pneumonie și boli respiratorii, a declarat David Reich, anestezist cardiac și președinte, Mount Sinai Hospital, New York.

Virusul circulă și este emis în particulele de salivă care sunt emanate prin tuse sau ajung pe suprafețe. Virusul are rezistență mare (mai mult de 24 de ore) pe suprafețe metalice.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com