AD

ACTUALITATE

Restaurantul IKEA de la Pallady, propus pentru închidere șase luni! Controale ANPC și la Ikea Băneasa. Ce nereguli grave au descoperit

todaynoiembrie 4, 2021 7

Background
share close
AD
AD

Restaurantul IKEA de la Pallady a fost închis pentru șase luni, în urma controalelor ANPC de joi. Mai mult, nici Ikea Băneasa nu a scăpat mai ieftin, cu zona de mâncare de asemenea închisă temporar. Mai mult, celebra supă cremă de ciuperci de la Ikea era de fapt supă cremă la plic de la Knorr, unde mai pui că nici nu avea 8% procent de ciuperci cum scrie în lege. Ce nereguli s-au mai descoperit astăzi.

Update: Până la această oră compania IKEA nu a venit cu un punct de vedere cu privire la controlul efectuat de ANPC joi. Vom reveni cu amănunte.

Joi, 4 noiembrie, Protecția Consumatorilor din Municipiului București (CPCMB) a verificat restaurantele IKEA din București. Au fost descoperite o serie de nereguli și de practici care nu respectau prevederile legale din domeniu alimentar. Astfel, restaurantele pe care ambele magazine pe care operatorului economic SC IKEA ROMANIA SA le deține în Capitală au fost sancționate, și cel de la Pallady chiar închis pentru șase luni.

După Cora, Auchan sau Mega Image, a venit și rândul IKEA la control. Vă amintim că aceste controale la unități au început imediat ce 20 de mari magazine din România s-au plâns că persoanele nevaccinate nu mai au voie să intre în unitățile lor.

Au fost descoperite tot felul de nereguli la toate, de la praf și mizerie, până la lucruri mai grave. Nimeni nu a scăpat neamendat.

Amendă de 20.000 de lei și închiderea temporară a activităților în zona de restaurant și cafeanea

Astfel, comisarii de la Protecția Consumatorului au sancționat contravențional operatorul economic cu amendă în valoare de 20.000 lei. Mai mult, au fost luate și măsuri de oprire temporară a unității sau a prestărilor de servicii alimentare.

Astfel, a fost propusă oprirea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru restaurantul de la IKEA Pallady.

De aemenea, s-au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru vitrinele asistate la care au fost constatate deficiențele menționate, până la remedierea neregulilor la IKEA Băneasa.

Mai mult, a mai fost dictată și oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării de produse în zonele de servire restaurant și cafenea la IKEA Pallady.

Din păcate supa cremă de ciuperci de la IKEA era supă cremă de ciuperci la plic de la Knorr

Un alt lucru descoperit de ANPC se referă la supa cremă de ciuperci de la IKEA, pe care o vindea în unitățile proprii, era de fapt Knorr Supă cremă de ciuperci (amestec de ingrediente pentru supă cremă de ciuperci). Mai mult, în lista de ingrediente de pe plic este menționat procentul de ciuperci care reprezintă mai puțin de 8%, adică minimul de care este nevoie pentru a-i spune supă cremă de ciuperci.

Ce a descoperit Protecția Consumatorilor în restaurantele IKEA din București

Astfel, în urma controalelor de joi, 4 noiembrie, Protecția Consumatorului din București a descoperit o gamă largă de deficiențe care au fost drastic sancționate.

Ce probleme au descoperit inspectorii ANPC în restaurantele IKEA

– utilizarea unor vitrine frigorifice care prezentau: zone cu rugină, mucegai, cu acumulări de apă, insecte moarte, resturi alimentare în strat grosier și praf la zona ventilatoarelor;

– de asemenea, strat grosier de praf și grăsime se afla și pe sitele ventilatoarelor din camerele frigorifice de depozitare a fructelor și legumelor, a preparatelor reci din unitatea proprie și a cărnii refrigerate;

– informarea incompletă a consumatorilor la locul de comercializare a produselor provenite din materie primă congelată.

– comercializarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără menționarea datei limită de consum.

– nerespectarea temperaturilor de expunere de minimum + 60 grade, C pentru preparatele calde, respectiv maximum + 8 grade C pentru preparatele reci.

– comercializarea unor produse (supă cremă de ciuperci), în unitatea proprie care, în urma verificării ingredientelor menționate pe etichetă și în fișa tehnică a produsului, a rezultat faptul aceasta provenea din Knorr Supă cremă de ciuperci (amestec de ingrediente pentru supă cremă de ciuperci), iar în lista de ingrediente de pe plic procentul de ciuperci reprezintă mai puțin de 8%.

– utilizarea coșurilor de gunoi fără capac, în zona de gătire.

-comercializarea unor produse (supă cremă de ciuperci), în unitatea proprie care, în urma verificării ingredientelor menționate pe etichetă și în fișa tehnică a produsului, a rezultat faptul aceasta provenea din Knorr Supă cremă de ciuperci (amestec de ingrediente pentru supă cremă de ciuperci), iar în lista de ingrediente de pe plic procentul de ciuperci reprezintă mai puțin de 8%, transmite ANPC într-un comunicat.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com