Restrictii in Cluj-Napoca si alte localitati din judet. Ce reguli trebuie sa respecte oamenii - RADIO FX NET

Restrictii in Cluj-Napoca si alte localitati din judet. Ce reguli trebuie sa respecte oamenii

Oamneii care locuiesc in Cluj- Napoca, dar si in alte sase comune din judet, sunt obligate sa respecte noi restrictii, incepand cu data de 24 septembrie.

Ce reguli trebuie sa respecte oamenii?

Situatia este din ce in ce mai grea in Cluj-Napoca, dar si in alte sase comune din judetul Cluj. Numarul cazurilor de infectari cu COVID-19 a crescut ingrijoratior.

Incepand de vineri, 24 septembrie, intra in vigoare noi restrictii, pentru urmatoarele 14 zile. In toate cele sapte localitati, ratele de infectare se apropie sau chiar depasesc 4 la mia de locuitori.

Mai exact, rata de incidenta a cazurilor de COVID-19 a ajuns, joi, la 3,73 in municipiul Cluj-Napoca, iar in cazul celor sase comune avem:

Aiton – 3,91,
Bobalna – 3,65,
Caianu – 4,21,
Floresti – 3,80,
Iara – 3,99,
Jucu – 4,02.

Restrictiile impuse de autoritati au intrat in vigoare vineri, 24 septembrie, pentru o perioada de 14 zile.

Ce reguli trebuie sa respecte oamenii?

Competitiile sportive in spatii inchise sau deschise pot avea loc cu pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului si cu distanta de minim 1 metru intre persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Spectacole, concerte si festivaluri in aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID si cu purtarea mastii de protectie.

Nunti si botezuri se pot organiza in interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele si cafenele in interior sau pe terase pot sta deschise intre orele 5.00 – 2.00, pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului. Pot intra detinatorii de certificat verde.

Salile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului.

Florin Citu, despre romanii care ar putea refuza o eventuala vaccinare obligatorie

„Ce facem cu cei care refuza vaccinarea? Ce decizie luam? Sanctionare salariala, desfacerea contractului de munca, este penal? E usor sa vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau sa stiu ce facem dupa aceea, ce vom face.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com