Restricțiile de weekend, prelungite pentru alte 14 zile. Reguli noi în magazine

Pentru că situația din România este din ce în ce mai dificilă și numărul de infectări crește considerabil, autoritățile au decis să impună măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului. Se pare că restricțiile din București vor fi prelungit pentru încă 2 weekenduri și în toată țara se impun reguli noi la supermarket.

Restricții de weekend prelungite

Conform noilor reglementări, vineri și pe toată durata week-endului magazinele și toate “activităţile de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private” se vor închide la ora 18.00. Astfel, de la ora 20.00 se poate circula doar cu motive bine întemeiate, în baza declarației pe proprie răspundere sau a adeverinței de la angajator. Această măsură se aplică pentru încă 14 zile în localitățile unde rata de incidență este una ridicată, de peste 4 la mia de locuitori.

Unde rata este de 7,5 la mia de locuitori, aceste măsuri sunt disponibile toată săptămâna, fără nicio modificare. În București, rata de infectare era joi de 6,81.Excepțiile anunțate de Prefectura Capitalei în ceea ce privește noul program

  • 1.Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.
  • 2. Victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.
  • 3. Pentru vaccinare, este permisă deplasarea.
  • 4. Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Reguli noi în magazine

S-a propus ca toate magazinele mari și medii să permită un număr maxim de clienți utilizând cota de cel putin 7 metri pătrați pentru fiecare client, iar magazinele mici trebuie să asigure o distanță de 2 metri între clienți.

În unele magazine, oamenii vor putea intra doar dacă găsesc coș liber la intrare, în timp ce în altele va exista un contor automat pentru afișarea numărului maxim de clienți. Aceste reguli nu sunt obligatorii, dar fiecare patron va trebui să găsească o soluție prin care să limiteze numărul de clienți.

„Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți un magazin. În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri”, a spus Alin Stoica.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com