Rețeta de compot de vișine cu o vechime de peste 100 de ani, pe care puține gospodine o cunosc! Tratează constipația și previne boli grave

Vișinele sunt fructe bogate în antioxidanți și nutrienți importanți pentru organism. Ce beneficii are consumul de vișine și ce rețete poți încerca pe bază de fructe. Vișinele au o aromă intensă și pot fi consumate atât în stare crudă, dar și sub formă de compoturi, dulceață sau în prăjituri. Aceste fructe sunt foarte bune pentru sănătatea oricui, atât crude, cât și congelate sau uscate. De altfel, iar codițele de vișin sunt și ele o sursă de sănătate pentru organism.

a

Rețeta de compot de vișine – Ingrediente

  • Un kg de vișine fără sâmburi;
  • Un kg de zahăr;
  •  O lămâie;
  • Un baton de scorțișoară;
  • O jumătate de păstaie de vanilie.

Mod de preparare

Vișinele se spală și se curăță de codițe, iar mai apoi de sâmburi. Ulterior, acestea se pun într-un vas mai mare cu zahărul peste. Se păstrează acoperite pentru câteva ore pentru a-și lăsa zeamă, iar mai apoi se amestecă regulat.După toate astea, vasul se pune pe foc, la foc mic și se amestecă până se topește zahărul.

Atunci când zahărul este topit, dulceața de vișine se lasă la foc potrivit pentru încă o oră. Se amestecă din când în când pentru a nu se lipi de fundul vasului. Poți afla dacă dulceața este gata atunci când faci testul picăturii. Trebuie să iei o linguriță din dulceață, iar dacă picătura este fermă și are o culoare închisă, atunci dulceața este gata. În cazul în care dulceața se descompune ușor, atunci mai trebuie lăsată pentru câteva minute pe foc.

Ce beneficii au vișinele

  • Întăresc imunitatea;
  • Detoxifică organismul;
  • Încetinesc îmbătrânirea;
  • Stimulează creierul; Îmbunătățesc vederea;
  • Scad riscul de accident vascular cerebral;
  • Adjuvant în caz de artrită;
  • Reduc nivelul de zahăr din sânge.

Proprietățile vișinelor

  • Laxative;
  • Depurative;
  • Antiinflamatoare;
  • Antioxidante;

Vișinele sunt foarte bune pentru că reduc nivelul de zahăr din sânge. Vișinele conțin antioxidanți numiți antocianine. Acestea ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, făcându-le ideale de consumat chiar și de către persoanele care suferă de diabet. Fructele au un conținut ridicat de fibre care ajută la combaterea problemelor digestiveVișinele au și un efect laxativ și sunt benefice în tratarea constipației.

Vișinele conțin, pe lângă antocianine și vitamina C, și alte trei tipuri de chimicale precum alcool perilic, compus chimic limonene și acid elagic. Aceste ingrediente sunt bune împotriva transformării celulelor, transformare ce poate cauza cancer. Vișinele pot proteja organismul de cancer de plămâni, de ficat, piele, colon sau sâni.

sursa: https://redactia.ro/

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com