AD

RETETA

Rețetă de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele o ciorbă de fasole delicioasă

todaymartie 1, 2023 1

Background
share close
AD
AD

O rețetă de post de la Mănăstirea Prislop. Iată cum prepară măicuțele ciorba de fasole, una dintre preferatele românilor atunci când e post.

Rețetă de post de la Mănăstirea Prislop. Cum prepară măicuțele o ciorbă de fasole delicioasă

Postul Paștelui 2023 a început pe 27 februarie, așa că iată o variantă de mâncare pe o care puteți încerca în cazul în care veți rămâne în pană de idei. Iată cum se prepară, după rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop, un lăcaș sfânt situat în apropierea satului Silvașu de Sus din Hunedoara unde foarte mulți creștini ortodocși merg să își găsească liniștea și unde se află mormântul lui Arsenie Boca.

Ingrediente pentru ciorba de fasole de post

500 g fasole boabe uscată
2 cepe
1 morcov
2 ardei
6 roșii mici (roșii cherry)
1 lingură pastă de tomate
1/2 țelină mică
50 ml ulei
pătrunjel proaspăt
sare și piper după gust

Mod de preparare ciorbă de fasole de post

E important să faceți acest prim pas pentru ca mâncarea să iasă delicioasă. Fasolea boabe (aleasă) se pune la înmuiat de seara în apă. Ulterior, ea se pune la fiert cu apă rece (3 litri), după 10 minute de la fierbere se înlocuiește cu altă apă. Procedura se repetă, astfel, de două ori. Legumele se spală și se curăță apoi le tăiem cubulețe, fără roșii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins, se adaugă legumele și se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă pasta de tomate, roșiile decojite și supa de fasole, circa cinci polonice, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12 minute. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare și piper, după gust. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Se servește caldă.

Reţetă de post de la Muntele Athos: orez cu varză. E una dintre mâncărurile cele mai cerute de călugări

Orez cu varză – ingrediente pentru 6 porţii:

  • 1 varză de 600-700 g
  • 4 cepe
  • 250 gr orez cu bob scurt
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • puţină zeamă de lămâie
  • sare, o linguriţă de paprikă, piper negru, chimen
  • 200 ml ulei (opțional)

După ce frunzele exterioare sunt date la o parte, tăiați varza în bucăţi mari. Se căleşte ceapa şi, când se rumeneşte, se adaugă varza şi se amestecă cu ceapa şi cu uleiul. Se adaugă un litru de apă şi sarea, se acoperă tava şi dați focul mai mare. După o jumătate de oră adăugați şi orezul pe care, în prealabil, l-ați spălat şi l-ați lăsat puţin la înmuiat. Continuare o puteți citi în acest material Redacția.ro.

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com