Printre cele mai gustoase bucate tradiționale pentru masa festivă de Paște este și drobul de miel. Pentru mulți dintre români, acest preparat este nelipsit de Paște. Se face ușor și este foarte gustos. Chef Sorin Bontea are o rețetă specială, pe care v-o prezentăm în cele ce urmează.
Drob de miel by chef Sorin Bontea
Pentru rețeta de drob de miel a lui chef Sorin Bontea ai nevoie de: organele de la miel, prapure, ceapă, mărar, pătrunjel mult, sare, piper și puțin ulei.
Cum face chef Bontea drobul de miel
Eu nu am să fierb organele, am să le înăbuș, mi se pare că au mai mult gust. Pentru că vreau să toc ceapa rapid, am să le mărunțesc în blender. Tai organele cubulețe mici, exact cât am gaura de la mașina de tocat. Mă apuc să înăbuș organele și să călesc ceapa. Am pus 150 ml de ulei de floarea soarelui și vreau să le înăbuș. Călesc ceapa într-0 150 ml de ulei.
Las organele să se răcească pentru că nu pot să le toc fierbinți. După ce le toc adaug ceapa, sare, piper, și chiar niște suc de la organe, dacă mi se pare prea uscat.
Pun opt ouă. Ideea la drob este să aibă consistență, dacă îl faci foarte moale, când se răcește nu poți să-l tai. Compoziția este gata, acum pregătesc prapurele, tăvile în care gătesc drobul. Încerc să-l împart pentru două tăvi și vreau să-l pun așa încât să-l și acopăr.
L-am băgat la 180 de grade, 30 de minute, dacă e cazul mai dau 10 minute. Foarte important: cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
După ce îl scot de la cuptor, îl scurg de grăsime, apoi aștept să se răcească, să-l pot scoate din tavă. Este de preferat să stea la frigider de pe o zi pe alta.
Aceasta este rețeta mea de drob, sper să vă placă și să vă iasă! a spus în încheiere chef Sorin Bontea!