AD

CURIOZITATI

Român din diaspora, mesaj pentru cei de acasă: – nu o să fiți niciodată ca noi!”

todaydecembrie 15, 2017 1

Background
share close
AD
AD

Dinu Șovea, un român stabilit în Londra care a devenit celebru pe rețelele de socializare grație postărilor lui amuzante, a publicat pe Facebook un nou clip video auto-ironic.

“Băi frate, ne-am săturat de voi, românii ăștia din țară. Noi, cei din străinătate am fost ca voi, voi ca noi nu o să fiți niciodată. E vorba de clasă, de mentalitate, voi gândiți ca niște români. Chiar, mai mult decât atât, acesta e ultimul filmuleț în care vă mai dau sfaturi în limba română”, spune Dinu în clip.

Puteti vedea clipul chiar pe pagina personala a lui Dinu Sovea

 

 

Alimentele pe care le mâncăm si bem sunt complet controlate de aceste 10 companii (INFOGRAFIC)

Faceţi o plimbare prin raioanele magazinului dvs preferat și puteți fi uimit să aflați cât de multe tipuri de Pringles sunt. Dar, în timp ce se pare că nu există nici un sfârșit al diversității de produse alimentare nesănătoase, un infographic complet a fost făcut pentru a vă arăta cât de puține corporații ne oferă sute de produse.

Oxfam International a creat infograficul care expune o realitate de neconceput: Doar 10 corporații principale fabrică majoritatea produselor de pe piață.

“Ceea ce am făcut este că am luat anumite probleme … și am văzut felul de impact pe care l-au avut pe teren”, a spus Chris Jochnick de la Oxfam pentru NPR. “Am lansat rapoarte despre acele probleme și impactul lor și cum sunt legate de cele mai mari 10 companii alimentare și băuturi. Apoi am rugat companiile să înceapă să le abordeze. “

În mod normal, nu puteți asocia producătorii de băuturi cu producătorii de granola, dar văzând aceste legături improbabile care formează “Big 10” industria alimentară și a băuturilor care controlează ceea ce punem în cărucioarele noastre, dovedește cât de ușor este să fii înșelat de Sistemul alimentar american. De exemplu, PepsiCo produce granule de Quaker, în timp ce Nestlé face plăcinte de bucătărie California Pizza.

“Aceste corporații sunt atât de puternice încât politicile lor pot avea un impact major asupra dietelor și condițiilor de muncă ale oamenilor din întreaga lume, precum și asupra mediului”, a remarcat Alexander E. Hess în USA Today.

Faptul că puteți conta pe doar două mâini care ne controlează produsele alimentare este un gând bizar, dar o realizare foarte necesară. Acestea includ: PepsiCo, General Mills, Kellogg, British Foods asociate, Mondēlez (fost Kraft Foods), Mars, Danone, Unilever, Coca-Cola și Nestle.

Citeste continuarea pe pagina 2

AD

Written by: admin

Rate it

AD
AD
AD
AD
0%
www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com