România, acoperită de zăpadă în plină vară! În ce zone s-a schimbat vremea atât de drastic

Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima perioadă. Atmosfera din țara noastră nu seamănă deloc cu unul de vară. Din contră, pare să vină, mai degrabă, toamna sau chiar iarna. În unele regiuni din România s-a așezat un nou strat de zăpadă, chiar la jumătatea lunii iunie.

a

Ninge în România

Deși suntem deja în prima lună de vară, se pare că veștile nu sunt prea bune pentru români nici în următoarea perioadă. Ploile persistă de mai bine de o săptămână și sunt anunțate fenomene extreme și cantități considerabile de ploi până miercuri. Se pare că nu este vorba decât despre ploi, ci și zăpada și-a făcut apariția în țara noastră.

În această dimineață, masivul Bucegi a fost acoperit de un strat considerabil de zăpadă. O persoană care se afla în acel moment pe Refugiul Salvamont Buşteni, situat în Munţii Bucegi, a surprins momentul în care a început să ningă. Deși meteorologii au anunțat precipitații mixte, nimeni nu se aștepta la o cantitate așa mare de zăpadă.

Transfăgărășanul, în continuare acoperit de zăpadă

De asemnea, specialiștii avertizează că și în zona Lacului Bâlea temperaturile sunt foarte scăzute, motiv pentru care stratul de zăpadă se menține foarte ridicat. Se pare că drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilaje pentru a dezăpezii Transfăgărășanul, care, în continuare, este închis din cauza condițiilor nefavorabile.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a spus că drumarii au intervenit cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru dezăpezirea părţii superioare a drumului, care a fost acoperită de zăpadă considerabil.

De asemenea, stratul de zăpadă din platforma staţiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, şi 47 centimetri la Vârfu Omu.

Robert Elekes a mai precizat că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie. Încă este acoperit de zăpadă și este destul de riscantă circulația pe suprafața lui.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com