România, la un pas de dezastru! Avertisment dur de la Institutul de Sănătate

România este la un pas de dezastru sanitar! Din păcate, în întreaga țară nu există decât 140 de medici epidemiologi, în condițiile în care se înregistrează aprox. 10.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi.

a

Avem doar 140 de medici epidemiologi în toată țara, iar lipsa personalului medical devine o criză acută. Crește îngrijorarea și în privința copiilor la care se constată o explozie de infectări, chiar dacă școlile sunt închise. Secția de terapie intensivă COVID de la Institutul Marius Nasta e la capacitate maximă, declară managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler.

”Fiecare pat care poate fi oferit unui pacient în stare foarte gravă este oferit în primele minute. O mare problemă însă în acest moment o reprezintă locurile din secția COVID unde în acest moment capacitatea de internare a fost depășită. Avem pacienți internați peste numărul de paturi astfel încât începând de ieri am început să organizăm secția și să punem paturi în zonele în care până acum erau alte spații destinate activității medicale, nu saloane.

Trebuie să eficientizăm oricare spațiu, pentru că numărul de pacienți care vin de la domiciliu către Institutul Marius Nasta este în creștere și pacienții au nevoie de oxigen în momentul în care ajung”, a spus Beatrice Mahler la Antena 3.

”Această organizare a spațiilor am făcut-o pentru a oferi asistență pacienților care vin de la domiciliu cu mașina personală, cu stare generală gravă și care nu pot fi trimiși în altă parte. Practic, în acest moment este extrem de dificil în momentul în care un pacient ajunge la noi să îl redirecționăm către un alt spital pentru că în București nu sunt locuri”, a adăugat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Sursa: ciao.ro

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com