România, lovită de un val polar. Vremea se răcește în toată țara

Vremea în România s-a schimbat complet în ultima perioadă și temperaturile ridicate au fost înlocuite rapid de cele foarte scăzute. Meteorologii anunță că situația de la noi din țară se va înrăutăți în următoarele zile, pentru că un val polar va lovi toată țara.

a

Vreme rece în toată România

Vremea din România este foarte schimbătoare. Chiar dacă am avut parte de ceva temperaturi mai ridicate și soarele a fost prezent mereu zilele acestea, se pare că atmosfera plăcută nu mai ține deloc cu noi. Vremea se schimbă zilele următoare și ne așteaptă temperaturi extrem de scăzute.

Meteorologii spun că un val polar a lovit țara noastră și de aici se explică temperaturile scăzute. Majoritatea zonelor vor resimți scăderea temperaturilor, dar mai ales Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova. Maximele nu vor depăși 9 grade celsius și vântul va sufla cu putere spre seară.

„Masa de aer rece persistă. Azi și mâine va determina o vreme mai rece decât normalul perioadei. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. În regiunile intracarpatice, în vest și nord-vest, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu maxime cuprinse între 10 și cel mult 14-15 grade”, a declarat meteorologul Alina Șerban.

Astfel, temperaturile vor fi mai scăzute în această noapte și se vor înregistra valori de sub 0 grade aproape în toate regiunile. În depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor scădea chiar și sub -10 grade.

Totuși, meteorologii au și vești bune pentru români. Vremea se încălzește în cea mai mare parte a regiunilor spre sfârșitul săptămânii, dar până atunci vom avea parte de o vreme mohorâtă, extrem de neplăcută.

De asemenea, a doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2-3 grade.

Temperaturi extrem de scăzute

Conform specialiștilor ANM, în intervalul 8-12 noiembrie vom avea parte de temperaturi maxime de 11-12 grade, în timp ce minimele coboară la 1-2 grade. Valorile din perioada următoare se vor situa sub cele normale, prin medii de 8-9 grade, cu nopți tot mai reci și ceață densă.

Următoarea săptămână a lunii se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă. Chiar dacă soarele va fi prezent și nu vom avea parte de ploi, media temperaturilor maxime va fi de 8-9 grade, iar cea a minimelor în jurul a 2 grade, deși termometrele ar trebui să indice mai mult.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com