ROMÂNIA, SINGURA ȚARĂ DIN UE INCLUSĂ PE LISTA ROȘIE COVID-19. AUTORITĂȚILE DIN CEHIA AU LUAT MĂSURI DRASTICE

Autoritățile din Cehia au inclus România pe lista roșie COVID-19, din cauza numărului mare de îmbolnăviri zilnice de la noi din țară. Astfel, România a devenit prima țară din UE care se află în această situație dramatică.

Astfel, românii care intră în Cehia sunt obligați, de luni, să își notifice prezența și să facă testul pentru coronavirus pe propria cheltuială, dacă autoritatea de sănătate publică nu dispun alte măsuri de carantină, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Persoanele care călătoresc din România în Republica Cehia pot intra pe teritoriul ceh fără a justifica scopul călătoriei, însă imediat după intrarea în țară, românii trebuie să contacteze autoritățile pentru a declara care anume este locul de reşedinţă.

Pentru cine nu se aplică măsurile impuse de autoritățile din Cehia

Măsurile menţionate nu se aplică următoarelor categorii de persoane: personalul din domeniul transportului internaţional, dacă motivul de intrare este justificat prin documente corespunzătoare; cetăţenii statelor membre UE şi străinii posesori ai unui permis de şedere de lungă durată sau permanent într-un stat membru UE care tranzitează Republica Cehă în termen de 12 ore.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965; 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al ambasadei 00420 607 078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51905, praga.mae.ro şi www.mae.ro.

OFERA UN LIKE DACA ITI PLACE

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com